Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas lángokkal égett egy felhőkarcoló Hongkongban

2023. március 3., péntek 08:04

Mintegy 170 embert evakuáltak egy hongkongi bevásárlóközpontból, miután csütörtökön késő este tűz ütött ki egy 42 emeletes felhőkarcolóban – közölte a kormány.

A tűzoltók péntek kora reggel még javában küzdöttek a lángokkal, a tűzfészek a Viktória-kikötő túloldaláról is látható volt.

Another Video-Fire hits #skyscraper being built on site of old Mariner’s Club in Hong Kong’s #tsimshatsui.

Scaffolding around the building engulfed in flames & burning embers from the building in Middle Road Tsim Sha Tsui ignited objects on the ground#NEWS #fire #HongKong pic.twitter.com/Xu8jjiE72y

— Chaudhary Parvez (@ChaudharyParvez) March 3, 2023

A szemtanúk szerint az épület felső emeleteit teljesen elborította a tűz, és a lángoló, lehulló törmelékek, köztük a bambuszállványok, kisebb tüzeket gyújtottak a szomszédos épületekben, írja a Reuters.

A tűz a 42 emeletes, befejezés előtt álló felhőkarcoló tetején keletkezett, és az állványzatot is elborította. A hatóságok szerint a tűz helyi idő szerint csütörtökön 23:11-kor ütött ki Kaulung sűrűn lakott bevásárló- és szórakozónegyedében.

A fire tore through the upper floors of a skyscraper that was under construction in the Tsim Sha Tsui area of Hong Kong in the early hours of Friday pic.twitter.com/W3ncm5ZI3v

— Reuters (@Reuters) March 2, 2023

A rendőrség szerint a tűz következtében hat szomszédos épület gyulladt ki, de a lángokat sikerült eloltani. Áldozatokról egyelőre nem érkezett hír.

A kigyulladt 42 emeletes felhőkarcoló átadására nem kellett volna sokat várni; az épület részét képezi az Empire Group fejlesztőcég 6 milliárd hongkongi dollár (764 millió dollár) értékű újjáépítési projektjének, írja az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió.

Rovatok