Index Vakbarát Hírportál

Élve találták meg az évtizedekkel ezelőtt eltűnt, halottnak nyilvánított amerikai nőt

2023. március 4., szombat 10:12

A most 83 éves Patricia Kopta 1992-ben tűnt el a Pittsburghtől északra fekvő otthonából. Most Puerto Ricóban akadt rá a rendőrség a 25 éve halottnak nyilvánított nőre. Családja szerint Patricia az eltűnése előtt mentális gondokkal küzdött.

Patricia Kopta több mint három évtizede tűnt el Pittsburghből, 25 éve elhunytnak nyilvánították – közölte a rendőrség híreit az NBC News.

A pennsylvaniai nő liftkezelőként dolgozott. Az eltűnése előtt intézetbe került, miután az orvosok paranoiát és skizofréniát diagnosztizáltak nála. Végül kiengedték az intézetből, de családja elmondása szerint mentális problémái nem enyhültek, eltűnéséig a környéken prédikált.

„Egy különc utcai prédikátorként volt ismert, aki a Veréb becenévre hallgatott” – mondták.

A rendőrség szerint a nő aggódott, hogy ismét intézetbe kerül, ezért dönthetett úgy, hogy inkább elhagyja az országot.

Puerto Ricóba utazott, ahol hét évig kóborolt a sziget északi városaiban, Naranjitóban, Corozalban és a fővárostól, San Juantól délnyugatra fekvő Toa Altában. Végül egy helyi idősek otthonába került, ahol évtizedeken át titkolta korábbi életét.

Az utóbbi pár évben azonban már időskori demenciában szenved, így öntudatlanul is információkat árult el az életéről. Tavaly elég információt csepegtetett ahhoz, hogy az idősek otthonának szociális munkása kapcsolatba lépjen a pennsylvaniai hatóságokkal.

A rendőrség DNS-teszt segítségével megerősítette, hogy az idős nő valóban a harminc éve eltűnt Patricia Kopta.

Férje, a 86 éves pittsburghi Bob Kopta pénteken elmondta, hogy 20 éve voltak házasok, amikor a nő eltűnt. 

Megkönnyebbülés tudni, hogy nem egy árokban fekszik valahol, és nem gyilkolták meg

– mondta a férfi.

A nő húga elmondta, hogy nővére gyakran nyaralt Puerto Ricóban a barátaival, mielőtt férjhez ment, ezért dönthetett úgy, hogy oda menekül az intézet elől.

Rovatok