Index Vakbarát Hírportál

Magyar turistára támadtak Nápolyban

2023. március 4., szombat 16:24

A városban található Spanyol negyedben megtámadtak egy 54 éves magyar turistát, akinek a kezét meg is vágták. Egyelőre nem tudni, mi történhetett pontosan, de a férfi feltételezhetően egy utcai verekedésbe keveredett.

Magyar turistát késeltek meg Nápoly történelmi központjában. A férfi a támadást követően taxival ment a Pellegrini Kórházba, ahol értesítették a rendőrséget is, ugyanis vágások voltak a férfi karján.

A rendőrök meghallgatták a sérült férfit, egy 54 éves magyar turistát, aki arról számolt be, hogy a Via Portamedina környékén, a Quartieri Spagnoli negyedben ismeretlenek bántalmazták.

A támadók azonosítására vagy a sérülés okára vonatkozóan azonban nem tudott információt szolgáltatni.

Néhány órával később a rendőrök több adatot összevetve megállapították, hogy egy óra körül egy bejelentés érkezett a 113-as telefonszámra, miszerint a Largo Baracche körzetében verekedés történt. A helyszínre érve a rendőrök senkit sem találtak ott – írja a Corriere.

De a verekedés állítólagos helyszíne csak néhány lépésre volt a Napoletiamo szállodától, ahol az 54 éves férfi tartózkodott.

Nem zárható ki tehát, hogy ő is részt vett a bejelentett erőszakos cselekedetben, és hogy az incidensben megsérült. Az állapota nem súlyos, több térfigyelő kamera adatait is vizsgálja a rendőrség.

Az ügyben kerestük a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Rovatok