Index Vakbarát Hírportál

Halálos repülőbaleset történt az Egyesült Államokban

2023. március 5., vasárnap 12:49

Súlyos turbulenciába keveredett egy magánrepülőgép az Egyesült Államokban. A gép egyik utasa meghalt, és a járműnek kényszerleszállást kellett végrehajtania.

Az Associated Press szerint a Bombardier típusú gépen összesen öt ember utazott pénteken. A járat New Hampshire-ből repült Virginia államba, de közben egy hatalmas légörvénybe keveredett,

és az egyik utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt.

A gépnek végül Connecticutban sikerült kényszerleszállást végrehajtania. Azt nem tudni, pontosan mekkora károkat szenvedett, és az sem egyértelmű, hogy az áldozat használta-e a biztonsági övét.

Az Egyesült Államok közlekedési balesetekkel foglalkozó felügyeleti szerve (National Transportation Safety Board – NTSB) vizsgálatot indított az ügyben. Kihallgatták a gép kétfős személyzetét, valamint a túlélő utasokat, a későbbiekben pedig kielemzik a gépen készült hangfelvételeket.

Az Associated Press megjegyezte, az nem példa nélküli, hogy a turbulencia sérüléseket okoz a repülőn utazóknak, az viszont nagyon ritka, hogy valakinek a halálát eredményezi. „Nem is emlékszem, mikor volt legutóbb példa arra, hogy a turbulencia halált okozott” – mondta az AP-nek a balesettel kapcsolatban Robert Sumwalt, az NTSB korábbi elnöke.

Rovatok