Index Vakbarát Hírportál

Orosz katonai szóvivő: Megsemmisült az ukrán Azov alakulat parancsnoki állása

Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index vasárnapi hírösszefoglalója

Index
2023.03.05. 21:52
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ez volt mára az Index percről percre közvetítése. Tartsanak velünk hétfőn is, már korán reggel indítjuk hírfolyamunkat!

    A nap legfontosabb hírei az alábbiak voltak:

  • Az ukrán külügyminisztérium két kísérteties képet tett közzé a Twitteren a kelet-ukrajnai donyecki régióban található Marinkáról. A minisztérium megfogalmazása szerint a várost „földig rombolták”.

    A helyi rendőrfőnök, Artyom Schus azt mondta, hogy a városa teljesen elpusztult. A katonákon kívül Marinkát teljesen evakuálták, mert „semmilyen körülmény nem adott ahhoz, hogy az emberek ott éljenek” – nyilatkozta a rendőrfőnök az AP hírügynökségnek.

    Úgy véli, az orosz erők szándékosan rombolnak, hogy „minden fedezéket megsemmisítsenek, függetlenül attól, hogy polgári menedékről vagy katonai létesítményről van szó”.

    A marinkai rendőrfőnök hozzátette: az oroszok mindent elpusztítanak, mert a fronton, a harcokban nem tudják legyőzni az ukrán csapatokat, ezért „bosszúból törnek-zúznak, és kárt okoznak, ahol csak tudnak”.

    Marinkában a háború kitörése előtt mintegy tízezren éltek.

  • Ez az első dokumentált eset az ISDM Zemlegyelije távoli aknavető rendszerének megsemmisítéséről.

    Az orosz megszálló hadsereg elvesztette a modern fegyverek ritka példányát, amely ezúttal a Zemlegyelije nevű, távoli aknavetésre használt mérnöki rendszer volt – jelentette az Ukrán Nemzeti Gárda.

    A járművet egy drónról ledobott lőszerrel semmisítették meg, mint a Nemzeti Gárda megjegyezte, az orosz Tor–M1 légvédelmi rendszert ugyanígy találták el. Összességében a sajtószolgálat jelentése szerint a feladat során egy BM–21 Grad MLRS és két 2S1 Gvozdika önjáró löveg is megsemmisült – írja a Defense Express.

  • Az ukrán főügyészség vasárnapi közleményében jelezte, hogy egy férfi és egy nő életét vesztette, miután autójukat eltalálta egy lövedék, melyet az orosz hadsereg lőtt ki.

    A Telegramon közzétett bejegyzésben a hatóság arról számolt be, hogy az eset az északkeleti Harkiv régióban történt.

    A főügyészség tájékoztatása szerint a támadás ügyében vizsgálatot indítottak.

    A megszállók eltaláltak egy autót, melyben egy pár ült. A férfi és a nő a helyszínen belehalt sérüléseibe

    – idézi a bejegyzést a Sky News.

  • Az ukrán védelmi minisztérium legfrissebb jelentése szerint az elmúlt huszonnégy órában 930 orosz katona esett el a fronton.

    A tárca az orosz veszteségekről kiadott vasárnapi közleményében azt is közölte, hogy összesen 153 120 katona vesztette életét a háború kezdete óta.

    A minisztérium beszámolt arról is, hogy 2022 februárja óta 302 katonai repülőgép, 2071 drón, 2426 tüzérségi fegyver, 3414 tank, valamint 6692 páncélozott harcjármű semmisült meg.

  • Az Ukrajnába induló mentőautók konvoja majdnem a felére csökkent, miután az egyik kocsit felgyújtották Lengyelországban.

    A TVN24 lengyel hírtelevízió szerint egy 35 éves férfit gyújtogatással vádoltak meg a támadás miatt. 

    A jelentés szerint az egyik mentőautó teljesen megsemmisült a tűzben, míg egy mellette parkoló másik mentőautót megrongáltak a lángok. 

    Két másik mentőautó is súlyosan megrongálódott. 

    Lengyelország tegnap reggel 10 mentőautót küldött volna Ukrajnába, de a tűzvész miatt csak hatot tudott elküldeni.

  • Vlagyimir Rogov, a Zaporizzsjai terület Moszkva által kinevezett igazgatási főtanácsának tagja a RIA Novosztyi hírügynökségnek azt mondta: az ukrán hadvezetés három és fél ezer, Nagy-Britanniában kiképzett katonát vezényelt a régió általa ellenőrzött területeire. Rogov arról is beszélt, hogy az ukrán hadsereg – erőit főleg a dnyipropetrovszki régióba összpontosítva – offenzívát készít elő az Azovi-tenger partvidékének elérésére azzal a céllal, hogy elvágja az Oroszország és az általa 2014-ben elcsatolt Krím félsziget közötti szárazföldi összeköttetést.

    Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről, köztük Donyeckből jelentettek ukrán tüzérségi támadást vasárnap a helyi hatóságok. A csapások következtében a luhanszki régióban lévő Liszicsankszkban egy civil életét vesztette, hét pedig megsebesült.

    Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) helyszínelőket küldött a donyecki régióban lévő Volovahába, ahol vasárnap két HIMARS rakéta csapódott be. A RIA Novosztyi szerint a csapások célpontja az a megemlékezés lehetett, amelyet a donyecki szakadárok egy éve elesett egyik parancsnoka, Vlagyimir Zsoga tiszteletére rendeztek.

  • Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője vasárnapi hadijelentésében elmondta: az orosz hadsereg megsemmisítette az ukrán Azov alakulat parancsnoki állását a zaporizzsjai Marijivka falu közelében.

    A tábornok az elmúlt egy nap alatt felszámolt ukrán katonai objektumok és haditechnikai eszközök között sorolt fel két további vezetéspontot, egy drónirányító és egy rádióelektronikai harcra létrehozott központot, egy tüzérségi és rakétaraktárt, egy Buk–M1-es légvédelmi rakétarendszert, egy Mi–8-as helikoptert, valamint egy amerikai gyártmányú M777-es vontatott és egy M109-es önjáró tarackot. Konasenkov az ukrán fegyveres erők személyi állományában elszenvedett veszteséget mintegy 540 főben adta meg, akik közül több mint 210 katona a Donyeck körzetében folytatott harcok során esett el.

    Az orosz védelmi minisztérium vasárnapi közlése szerint a tárca vezetője, Szergej Sojgu a „különleges hadművelet” övezetében, az egyesített hadseregcsoport törzsében hallgatta meg a parancsnokok beszámolóját a fronton kialakult helyzetről és a tervekről. Sojgu a tájékoztatás szerint szombaton a donyecki régióban tartott szemlét.

  • A szakértő elmagyarázta az ukrán fegyveres erők és az orosz hadsereg közötti fő különbséget a fronton. Valerij Rjabik megjegyezte, hogy az oroszok taktikája nem változott a második világháború óta – közölte az Unian ukrán hírügynökség.

    Az ukrán fegyveres erők mobil védelmi módszerekkel védik az országot az orosz támadóktól. Az orosz hadsereg viszont a második világháborúhoz hasonlóan hullámszerű támadásokban „ágyútöltelékeket” dobál, ami súlyos veszteségekhez vezet a megszállók körében.

    Valerij Rjabik katonai szakértő szerint az oroszok taktikája Bahmut irányában a szovjet csapatok königsbergi hadműveletéhez hasonlítható.

    Egy modern háborúban a mennyiség mellett a csapatok minősége is döntő, különösen a fegyverzetük, amelynek korszerűnek kell lennie. Mivel ma a nagy pontosságú fegyverekre és a helyzetfelismerésre helyezik a fő hangsúlyt, Oroszország itt veszíteni fog

    – mondta Rjabik.

  • Olekszandr Marcsenko, Bahmut alpolgármestere azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy vasárnap lelassult az emberek kimenekítése a városból. Korábban volt olyan nap, amikor akár 600 embert is evakuáltak az orosz hadsereg által lőtt városból, mára azonban ez a szám 5-10 főre csökkent.

    Az alpolgármester arról is beszélt, hogy az oroszok családi házakra, lakóházakra is lecsapnak, tüzérségi lövedékekkel és aknavetős lövedékekkel is támadnak.

    Marcsenko elmondása szerint 4000-4500 ember rekedhetett Bahmut városában, róluk szinte semmit sem lehet tudni.

    A Sky Newsaz Institute for the Study of War értesüléseire hivatkozva arról számolt be, hogy az orosz erők pozíciós előnyt szereztek a Bahmutért vívott heves harcokban.

    Az orosz hadsereg olyan helyzetet alakított ki, amely lehetővé teszi, hogy fordító mozgást hajtson végre a város egyes részei ellen.

  • Oroszország nem vette át az ellenőrzést a donyecki régióban lévő Bahmut felett, és ukrán csapatokat sem vonnak ki onnan tömegesen – jelentette ki Szerhij Cservatij.

    „A harcok inkább Bahmut környékén folynak, magát a várost az ukrán védelmi erők tartják ellenőrzésük alatt, az ukrán fegyveres erők, a határőrség és a nemzetőrség” – mondta a szóvivő.

    Az egyes ukrán alakulatok kivonásáról szóló hírekre reagálva kifejtette, az ukrán csapatok ellenőrzött, tervezett rotációt hajtanak végre Bahmutban. Szavai szerint szombaton Bahmut környékén, a várostól északra fekvő Vaszjukivka és Dubovo-Vaszilivka falvakban, valamint a tőle nyugatra fekvő Ivanyivszke és Bohdanyivka falvakban dúltak a harcok.

    Egy nap alatt csak Bahmut követlen közelében 21 tüzérségi támadás érte az ukrán erőket, valamint kilenc összecsapás történt. Eddig összesen 131 tüzérségi támadás és 38 összecsapás történt ezen a fronton. Több mint 150 orosz katona vesztette életét, 239-en megsérültek, és hárman fogságba estek

    – tette hozzá Cservatij.

  • Törökország keményen dolgozik az ENSZ által támogatott kezdeményezés kiterjesztése érdekében, amely lehetővé tette Ukrajnának, hogy gabonát exportáljon az Oroszország által blokkolt kikötőkből – mondta az ország külügyminisztere, Mevlüt Cavusoglu.

    Az ENSZ és Törökország által koordinált fekete-tengeri gabonaegyezmény tavaly júliusban lehetővé tette a gabona exportálását három ukrajnai kikötőből.

    A megállapodást 2022 novemberében meghosszabbították, és 2023. március 18-án jár le, hacsak nem születik megállapodás az újbóli meghosszabbításról – írja a Sky News.

    A török külügyminiszter megjegyezte, hogy a hatékony és zökkenőmentes kereskedelem érdekében nagy szükség van az egyezmény meghosszabbítására.

    A hét elején Moszkva közölte, hogy a szerződés megújítását követeli, mert ellenkező esetben sérülnek a termelők érdekei.

  • Tíz légicsapást regisztráltak Donyeckben az elmúlt 24 órában – közölte az ukrán nemzeti rendőrség adatait a SkyNews.

    A támadásokban legalább 16 lakóépület, valamint több autó és egy gázvezeték is megsemmisült. Ezenkívül több terület tűz alá került, köztük Avdijivka, Bahmut és Csasziv Jar is.

  • Kanadaiak képzik ki az ukrán hadsereg tagjait az Egyesült Királyságban és Lengyelországban, ebben Leopard 2 harckocsi éleslövészeti kiképzése is szerepel.

    Ez derül ki a Kanadai Fegyveres Erők hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzésből.

    „Az elmúlt hónapban az UNIFIER-hadművelet részeként az Egyesült Királyságban a CAF tagjai ukrán újoncokat oktattak éleslövészeti kiképzésen, míg Lengyelországban a CAF kiképzői a lengyel és a norvég fegyveres erőkkel közösen oktatták az ukrán katonákat a Leopard 2 harckocsi alapjaira” – olvasható a bejegyzésben.

  • Oleg Zsdanov katonai szakértő szerint az ukrán fegyveres erőknek nem kell „verítékkel és vérrel” rohamozniuk az oroszok lövészárkait a Krím félszigeten, csak nagy hatótávolságú tűzerőre van szükségük, és akkor idővel megadják magukat az orosz csapatok.

    A szakértő elmondta azt is, hogy a Krím félszigeten állomásozó orosz csapatok jelenleg aktívan ássák a lövészárkokat, és nagyon félnek attól, hogy az ukrán fegyveres erők bármikor nagy offenzívát indíthatnak a félszigeten – írja az Unian.

    Zsdanov ismertette a megszállt Krím felszabadításának legoptimálisabb lehetőségét.

    Nagy hatótávolságú fegyverek bevetésére van szükség. A hidat 150–300 kilométeres hatótávolságú rendszerek blokkolják. Az oroszok kompátkelőt is létesítettek a híd mellett. Meg kell kezdeni a katonai készletek, lőszerraktárak, felszerelések és a katonai egységek szisztematikus megsemmisítését. Ezzel az óriási nyomásgyakorlással és támadássorozattal szemben három-négy héten belül az orosz csapatok nem tudnák mivel megvédeni a Krímet.

    A katonai szakértő abban bízik, hogy előbb vagy utóbb az oroszok felmutatják a fehér zászlót a félszigeten.

  • Andrij Jermak, az Ukrán Elnöki Hivatal vezetője a Telegramon közölte, hogy a herszoni Ponyatovka falut ért orosz támadásban egy családi ház is megsérült.

    Jermak tájékoztatása szerint aknavetővel mértek csapásokat az oroszok a dél-ukrajnai falura. Hozzátette, hogy egy nő és két gyermek is életét vesztette.

    Herszont az orosz csapatok megszállás alatt tartották Moszkva ukrajnai inváziójának kezdeti napjaitól egészen addig, amíg az ukrán fegyveres erők novemberben vissza nem foglalták.

    Felszabadulása óta a várost rendszeresen ágyúzzák az orosz állásokból a Dnyeper folyón túlról – írja a Sky News.

  • A The New York Times készített videóriportot nemrég az ukrán Szikorszkij légi dandárról, amelyről részletesen írtunk egy korábbi cikkünkben is a CNN nyomán.

    Az amerikai lap kamerái egy éles bevetést is megmutattak. Mint írták, az ukrán helikopteresek még most, egy évvel a háború kezdete után is képesek megkeseríteni az oroszok életét, holott nagyon nehéz helyzetben vannak a régi, elavult gépekkel. 

    Az egyik pilóta felidézte, hogy tavaly nyáron eltalálta az orosz légvédelem egy küldetésen, miközben épp megszórta a célpontjait rakétákkal. Az egyetlen szerencséje az volt, hogy sikerült megfordítania a gépet és elmenekülnie a helyszínről. 

    A The New York Times írásában – a CNN korábbi riportjához hasonlóan – azt is felvetették, hogy az ukránoknak nagy szükségük lenne modernebb helikopterekre. A pilóták az amerikai gyártmányú Black Hawkokat és Apache-okat említették név szerint – az előbbiből egyébként legalább egy darabot már kaptak is.

  • Az ENSZ Közgyűlésének támogatására is szükség van ahhoz, hogy fel lehessen állítani egy nemzetközi haditörvényszéket, amelyen Vlagyimir Putyint is felelősségre vonhatnák.

    Az UNIAN szerint a hágai Nemzetközi Bíróság egyik bírája, Stephen Rap beszélt erről egy interjúban. Mint mondta: a magas rangú orosz tisztviselőket (például a védelmi minisztert vagy az orosz vezérkari főnököt) még akár Ukrajna is elítélheti saját hatáskörében, de az államfő esetében ezt már nem tehetik meg, őt csak egy nemzetközi törvényszék ítélheti el.

    Hozzátette azt is, hogy az ENSZ Közgyűlésében Oroszország sem vétózhatja meg egy ilyen testület létrehozását, azonban szükség van arra, hogy a közgyűlés többsége és köztük legalább 90 nem európai uniós tagország is támogassa a lépést.

    A bíró végül arról is beszélt, hogy ha sikerül is létrehozni ezt a nemzetközi ítélőszéket, Putyint akkor sem lehet azonnal bíróság elé állítani. Azt viszont ezzel már el lehet érni, hogy „páriává” váljon a nemzetközi közösségben, és egy esetleges oroszországi rendszerváltás esetén még a kiadatása is könnyen megtörténhet majd.

  • Az ukrán tengerészgyalogosok több mint 30 orosz megszállót és három aknavetőt semmisítettek meg március negyedikén – közölte az Unian.

    „Az ukrán haditengerészet egységei 34 megszállót, három aknavetőt és egy páncélozott harcjárművet semmisítettek meg az elmúlt 24 órában” – számolt be az Ukrán Fegyveres Erők Haditengerészeti Parancsnokságának sajtóközpontja.

  • Egyelőre nincs probléma a villamosenergia-ellátással Ukrajnában, azonban a fogyasztás megnövekedése áramkimaradásokhoz vezethet – közölte az Unian.

    Az NEC Ukrenergo energiavállalat hozzátette, átmeneti áramkimaradások az erős széllökések okozta károk miatt is előfordulhatnak.

  • A lengyel hatóságok őrizetbe vettek egy férfit, aki felgyújtott két olyan mentőautót is, amelyet Ukrajnának akartak átadni.

    A tűzoltókat pénteken este 22 óra környékén értesítették arról, hogy tűz van a délkelet-lengyelországi Radlów településén. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, az egyik mentőautó jóformán teljesen kiégett, és egy másik mentőautó, valamint két másik személygépkocsi is károkat szenvedett.

    A rendőrség szerint szándékos gyújtogatás történt. A 35 éves gyanúsítottat már őrizetbe vették, de kihallgatására még nem került sor. A két mentőautó és két másik autó szombaton indult volna útnak a lengyel városból egy humanitárius konvoj részeként. 

  • Az utóbbi 24 órában majdnem ezer katonát vesztettek az oroszok – közölte az ukrán hadsereg vezérkara. 

    Azt írták, hogy az utóbbi egy napon 930 katonát veszítettek az oroszok,

    és ezzel 153 120-ra nőtt a háború eleje óta általuk mért veszteségek száma.

    Független forrásból az ukránok által mért számokat nem sikerült megerősíteni. A vezérkar azt is közölte, hogy az utóbbi egy napban kilőttek 5 harckocsit, 9 páncélozott katonai szállító járművet és 12 tüzérségi löveget is.

  • Mindössze gyalogsági ásóval és kézi lőfegyverekkel felfegyverzett orosz tartalékos katonák indítanak támadásokat a legjobban védett ukrán frontszakaszok ellen – írta vasárnapi jelentésében a brit katonai hírszerzés. 

    A britek szerint olyan, MPL–50-es mintájú gyalogsági ásókról van szó, amelyeket általánosságban véve a lövészárkok ásására használtak több mint 100 éve,

    most azonban az oroszok kézitusában, közelharci fegyverként is alkalmazzák ezeket.  

    Az MPL–50-et még 1869-ben tervezte meg Mads Johan Buch Linnemann dán mérnök, és azt követően rendszeresítve volt az Orosz Birodalomban és a Szovjetunióban is. A britek szerint a fronton egyre gyakrabban kényszerülnek „brutális, fejletlen technológiájú” közelharci eszközöket bevetni az oroszok, amit az magyarázhat, hogy fogyóban van a lőszer.

    Mindez valószínűleg annak az eredménye, hogy az orosz hadvezetés továbbra is elkötelezett az offenzív fellépés mellett, amelyet a gyalogság hajt végre, és amelyhez most kevesebb tüzérségi támogatást tudnak adni a lőszerhiány miatt

    – írták a brit hírszerzők.

  • Az orosz katonák nem tudják körbezárni Bahmutot vagy elfoglalni a várost a közeljövőben – írta legutóbbi jelentésében a washingtoni székhelyű Institute for the Study of War (ISW).

    A kutatóintézet azt írta, hogy bizonyos helyeken az oroszok visszavonulásra kényszerítették az ukránokat, de az utóbbi időben az offenzíva lelassult. Ebből kifolyólag nem valószínű, hogy sikerülne körbezárniuk a várost vagy egy frontális támadással bevenniük Bahmutot.

    Az utóbbi napokban felvetődött, hogy az ukránoknak valószínűleg előbb-utóbb fel kell adniuk Bahmutot a fokozó orosz nyomás miatt. Az ISW azt írta, ha ez meg is történik, akkor is valószínűsíthető, hogy az ukrán hadvezetés még időben elrendeli a visszavonulást azért, hogy ne essenek csapdába a katonáik a városban.

  • Az ukrán vezérkar közlése szerint az utóbbi 24 órában több mint 130 támadást kellett visszaverniük.

    Mint írták, ezeket a támadásokat 5 különböző frontszakaszon indították az oroszok: Kupjanszknál, Limannál, Bahmutnál, Avdivijivkánál és Sahtarszknál. 

    A vezérkar arról is beszámolt, hogy az orosz hadsereg önkéntes „kozákezredei” egyre gyakrabban tagadják meg a parancsot. Az ukránok szerint ez elsősorban Vuhledar térségében látható, ahol a „Sztyeppei Tigrisek nevű ezred parancsnokai elégedetlenek a legfelsőbb orosz hadvezetéssel, és nem hajlandók együttműködni a többi orosz alakulattal.

  • Elmenekült Ukrajnából Andrej Schegel ukrán humorista – közölte Ukrajna kulturális és információs minisztériuma.

    Az ismert komikus arról számolt be előzőleg, hogy hogy egy minisztériumi engedélynek köszönhetően elhagyta az országot – annak ellenére is, hogy három behívólevelet is kapott már a hadseregbe.

    Schegel azt írta, hogy „szabad emberként, kényelmes pszichológiai környezetben” szeretné élni az életét, és ehhez engedélyt kapott a kulturális minisztériumtól is. Hozzáfűzte, hogy szerinte Ukrajna egy „fiktív” ország, és egyáltalán nem érez bűntudatot amiatt, hogy a honfitársai a frontvonalon halnak meg, miközben ő elmenekül. 

    A minisztérium erre reagálva közölte azt, hogy Schegel törvénysértést követett el azzal, hogy végleg elhagyta az országot. Mint írták, a humorista csak arra kapott engedélyt, hogy fellépjen külföldön, és e célból, ideiglenes jelleggel hagyja el az országot.

    A humorista tette elfogadhatatlan most, amikor hadiállapot van Ukrajnában, és amikor az emberek túlnyomó többsége az országban maradt, és készen áll arra, hogy megvédje az államot

    – írta a minisztérium, majd azt is hozzátették, hogy az esetből tanulva kezdeményeznek bizonyos jogszabályi változtatásokat. Egyrészt szigorítják a büntetést azokkal szemben, akik elhagyják az országot, másrészt pedig megnehezítik az efféle engedélyek megszerzését azoknak, akiket a sorozás érint.

  • A Rybar nevű orosz Telegram-csatorna tett közzé egy videót arról, hol vannak a gyenge pontjaik a Bradley lövészpáncélosoknak, amelyeket az Egyesült Államoktól kapott Ukrajna.

    A videóban részletesen bemutatják, hol és milyen fegyverekkel érdemes támadni a harcjárműveket. 

    A Fehér Ház idén januárban jelentette be, hogy megindultak a Bradley-k Ukrajnába. Az eddig bejelentette amerikai katonai segélycsomagok értelmében az ukránok legalább 109-et kapnak ezekből az eszközökből. 

  • Korábban beszámoltunk arról, hogy legalább 13 ember meghalt Zaporizzsja városában egy orosz rakétatámadásban. Az Ukrajinszka Pravda szerint az áldozatok egyike egy 8 hónapos kislány. 

    A csecsemő a család többi tagjával együtt halt meg a csapásban. A támadás helyszínén a mentőszolgálatok már mintegy 404 tonnányi törmeléket távolítottak el, a katasztrófavédelemnél dolgozó pszichológusok pedig megkezdték az áldozatok rokonainak ellátását.

  • Donald Trump volt amerikai államfő úgy véli, amennyiben megnyerné az amerikai elnökválasztást, 24 órán belül rendezné a háborús helyzetet Ukrajnában. Arról is beszélt, hogy ő az egyedüli, aki képes lenne megakadályozni a harmadik világháború kitörését – írja a Telegraph.

    Trump nem részletezte, hogy miként oldaná fel a konfliktust.

    Nem mondom el, pontosan mit tennék, mert ha megmondanám, már változna a nemzetközi helyzet, és tehetetlen lennék

    – mondta, hozzátéve: elnöki poszt kellene ahhoz, hogy cselekedni tudjon.

  • Az Unian szerint vasárnap reggelre 13-an haltak meg egy zaporizzsjai lakóházban rakétatámadás következtében. Erről a Zaporizzsjai Területi Főigazgatóság számolt be.

    Az állami katasztrófavédelmi szolgálat 11 embert mentett ki a lerombolt épület maradványaiból, továbbá négy macskát és egy kutyát húztak ki a romok alól.

Rovatok