Index Vakbarát Hírportál

15 ember meghalt egy irodaházban bekövetkezett robbanásban Bangladesben

2023. március 7., kedd 16:21

Tizenöt ember meghalt és többtucatnyian megsérültek Banglades fővárosában, Dakkában, miután robbanás történt egy irodaházban egy nyüzsgő kereskedelmi negyedben – közölte a rendőrség. A robbanás oka egyelőre tisztázatlan.

A robbanás oka egyelőre nem ismert, de a halálos kimenetelű épülettüzek és robbanások gyakoriak Bangladesben, ahol a biztonsági előírásokat gyakran nem tartják be az emberek.

A robbanás egy hétemeletes épület negyedik és ötödik emeletét rázta meg helyi idő szerint nem sokkal 17 óra előtt Gulistanban, a főváros, Dakka egyik legfontosabb nagykereskedelmi központjában.

Bakku Mia rendőrfelügyelő az AFP-nek elmondta, hogy legalább 45 embert szállítottak kórházba kezelésre, de közülük 11 ember már életét vesztette. A halottak között két nő volt, a többi férfi – közölte a National News.

Az épületben nem ütött ki tűz, de több mint 150 tűzoltó volt a helyszínen, hogy segítsen a mentésben

– mondta a tűzoltóság képviselője.

Pár nappal ezelőtt több ezer ember maradt fedél nélkül, miután hatalmas tűz ütött ki egy zsúfolt rohingja menekülttáborban, Banglades délkeleti részén. A tűzvész, amelyet már sikerült megfékezni, vasárnap mintegy kétezer menedékhelyen pusztított a Cox’s Bazar táborban.

Rovatok