Index Vakbarát Hírportál

Két katonai repülő ütközött össze Olaszországban, halálos áldozatok is vannak

2023. március 7., kedd 18:49

Mindkét pilóta életét vesztette abban a balesetben, amely kedden történt Olaszországban, amikor két katonai repülőgép eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött.

Két katonai repülőgép ütközött össze kedden Olaszországban, a Róma külvárosában lévő Guidonia Montecelio településnél. Az egyik jármű a Via Longarinától nem messze lévő réten, míg a másik egy lakónegyedhez közeli kereszteződésben ért földet, nem messze a guidoniai katonai repülőtértől.

A meteoweb.eu olasz hírportál cikke szerint mindkét gép pilótája meghalt a balesetben.

A portál arról is beszámolt, hogy a repülőgépek közül mindkettő Sai Marchetti 208-as ultrakönnyű katonai kiképzőgép volt, amelyek nem sokkal 12 óra után ütköztek össze repülés közben.

Úgy tudni, a balesetben életüket vesztő pilóták az olasz légierő 60. repülőszázadához tartoztak, és egy előre eltervezett kiképzési feladat miatt tartózkodtak a levegőben. A La Repubblica szerint civil áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés, a történtek miatt az ügyészség is vizsgálatot indít.

(Borítókép: Rendőrök egy lezuhant vadászgép roncsánál a Róma szomszédságában fekvő Guidoniában 2023. március 7-én, miután összeütközött az olasz légierő két U–208-as vadászgépe a város környékén rendezett gyakorlat közben. A balesetben mindkét pilóta életét vesztette. Fotó: Andrew Medichini / MTI / AP)

Rovatok