Index Vakbarát Hírportál

Hercegi címet kapott Archie és Lilibet

2023. március 8., szerda 20:00

Harry herceg és Meghan Markle két gyermeke ezentúl Archie herceg és Lilibet hercegnő néven lesz ismert − erősítette meg a királyi családhoz közel álló forrás.

A címekről szóló nyilatkozat azt követően látott napvilágot, hogy Lilibetet pénteken Kaliforniában „Lilibet Diana hercegnő” néven megkeresztelték − írta meg a The Independent

Sussex hercegének és hercegnéjének szóvivője a Mirrornak azt mondta:

megerősíthetem, hogy Lilibet Diana hercegnőt pénteken, március 3-án keresztelte meg a Los Angeles-i érsek, John Taylor tiszteletes.

Eredetileg az egyéves Lilibet és idősebb testvére, a hároméves Archie születésükkor nem kaptak címet az öröklési sorban elfoglalt helyük miatt. Akkoriban ugyanis ők voltak az uralkodó dédunokái.

II. Erzsébet királynő szeptemberi halálát követően III. Károly lett a király. Ennek következtében Archie és Lilibet egy uralkodó unokái lettek, ami megváltoztatta szerepüket a családban.

Egy forrás azt állította, hogy III. Károly király és Kamilla királyné, valamint a walesi herceg és hercegnő is meghívást kapott a keresztelőre, de nem mentek el rá.

Továbbra is kérdéses, hogy a pár részt vesz-e a király és a királyné koronázásán. Harry és Meghan szóvivője a The Timesnak elmondta, hogy „e-mailben kaptak meghívót” a koronázásra, de egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy elfogadják-e azt.

(Borítókép: Harry herceg és Meghan Markle 2017. november 27-én Londonban. Fotó: Chris Jackson / Getty Images)

Rovatok