Index Vakbarát Hírportál

Pánik Olaszországban, utcára rohantak az emberek a földrengés után

2023. március 9., csütörtök 18:40

Földrengés rázta meg csütörtök délután a közép-olaszországi Umbria tartományt.

Az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) szerint a 4,4-es magnitúdójú földmozgás fészke Perugia megyében volt, Umbertide település közelében, tíz kilométer mélységben.

Italy Earthquake - 2.7 km (1.7 mi) southwest of Umbertide, Umbria#earth44 #earthquake #earthquakes #gempa #terremoto #italy pic.twitter.com/hd5f8YxDw2

— earth44 (@earth4444_) March 9, 2023

„A földrengés helyi idő szerint 16:05-kor következett be. A lakosok az utcára rohantak, miután érezték a rengést. A tűzoltósághoz számos bejelentés érkezett” – mondta Luca Carizia, Umbertide polgármestere az Ansa olasz hírügynökségnek.

Az olasz katasztrófavédelemnek egyelőre nincs tudomása sérültekről, esetleges halálos áldozatokról vagy jelentősebb károkról.

A helyi sajtó közlése szerint Perugia városának egyetemét, óvintézkedés gyanánt, bezárták. Az épületeket – a többi között az iskolákat és kórházakat – most átvizsgálják esetleges károk után kutatva.

1997-ben 5,7-es erősségű földrengés rázta meg Umbria és Marche tartományokat, akkor 77 településen mintegy 9000 épület szenvedett károkat, köztük az Assisi Szent Ferenc-bazilika. Tizenkét ember vesztette életét a romok alatt, illetve szívinfarktus következtében – írja az MTI.

Rovatok