Index Vakbarát Hírportál

Túszokat ejtettek Karlsruhéban

2023. március 10., péntek 21:02

A karlsruhei rendőrség túszejtés miatt nagyszabású akciót hajt végre. Ennek még nincs vége – közölte péntek kora este a hatóságok szóvivője. A rendőrség stratégiai okokból nem közölt pontos számot a túszokról.

A rendőrség taktikai okokból nem akar semmit mondani a gyógyszertárban lévő emberek számáról – állítólag több túsz is van. A Stuttgarter Zeitung szerint egy fegyveres elkövető két túszt ejtett.

A férfi a Stuttgarter Nachrichten szerint egymillió eurós összeget követel a túszok szabadon bocsátásáért. 

A rendőrség tartja vele a kapcsolatot, a túszok állítólag sértetlenek. A túszejtő elbarikádozta magát a  gyógyszertárban. A rendőrség nagy erőkkel vonult fel, a gyógyszertár körül különleges erőket is bevetettek. A hatóságok szerint a túszejtés délután fél öt körül kezdődött.

A művelet még jó ideig elhúzódhat, amit az is mutat, hogy a hatóságok a közeli iskolában rendkívüli menedékhelyet alakítottak ki azon polgárok számára, akik nem tudnak hazamenni. A vásártér közelében lévő érintett területet széles körben lezárták. 

A kongresszusi gyógyszertárat január 26-án egyszer már kirabolták. A rendőrség szerint egy álarcos rabló egy fűrészszerű szerszámmal hatolt be a gyógyszertárba, hogy ellopjon egy liter metadont.

A rendőrség szerint jelenleg nincs veszélyben a lakosság. Ennek ellenére Martin Rütter kutyakiképzőnek le kellett mondania a műsorát, ami este 8 órakor kezdődött volna a telt házas Schwarzwaldhalléban, ami nincs messze a túszejtés helyétől.

Frissítés

A karlsruhei túszejtés véget ért. A rendőrség péntek este jelentette be, hogy a rendőrök behatoltak a gyógyszertárba, és elfogtak egy gyanúsítottat. Az előzetes információk szerint senki sem sérült meg sem a túszejtésben, sem a rajtaütés során. Az épületet átkutatják a rendőrök – közölte a Tagesspiegel.

(Borítókép: Christoph Schmidt / picture alliance / Getty Images)

Rovatok