Index Vakbarát Hírportál

Új életet kezd a szökött kokainmacska

2023. március 10., péntek 14:00

A cincinnati állatkertben kezd új életet egy közúti ellenőrzésen a gazdájától megszökő szervál, amelynek kokaint találtak a szervezetében – jelentette az AP hírügynökség pénteken.

A nemrég bemutatott, Kokainmedve című horror-vígjátéknak köszönhetően – amelyről az Index is írt kritikát – a nagymacska története felkapott lett az interneten. A film egy fekete medve igaz történetét dolgozza fel, amelyet holtan találtak nagyjából kétmillió dollár értékű kokain mellett. A bizarr történet miatt a közösségimédia-oldalakon a szervált kokainmacskának nevezték el.

A helyi állatfelügyelet elmondása szerint a vadmacska egy januári közúti ellenőrzés során szökött meg gazdája autójából. A szökés alatt az amúgy Amiry névre keresztelt vadmacska eltörte a lábát, aminek következtében még zaklatottabbá vált. A törvények szerint Ohióban illegális 18 kilogrammnál nehezebb állatot tartani.

Az MTI beszámolója szerint Amiryt végül egy cincinnati állatvédő egyesület fogta be, majd

az elvégzett drogteszten kokaint találtak a szervezetében.

Nem ez volt az első eset, hogy a megye állatmenhelyként is funkcionáló állatvédő egyesülete olyan vadállatra bukkan, amelynek kábítószert találtak a vérében. 2022-ben az egyesület befogott egy Neo névre hallgató csuklyásmajmot, amelynek később metamfetamint mutattak ki a szervezetében.

A tavalyi eset óta az egyesületnél bevett eljárássá vált, hogy a menhelyre érkező egzotikus állatokon drogtesztet végeznek

– mondta Ray Anderson, az egyesület egyik dolgozója. Anderson azt is megerősítette, hogy Amiry tulajdonosa lemondott a szervál felügyeleti jogáról, mielőtt a cincinnati állatkert gondozásába került volna.

„A szerváltartás nagy felelősséggel jár. Az állat kiegyensúlyozott étrendet és speciális gondozást igényel, nem olyan mint egy házimacska” – mondta Julie Sheldon, a Tennesseei Egyetem állatkerti orvostudományi tanszék adjunktusa.

Rovatok