Index Vakbarát Hírportál

Az időjárás miatt nem tudott leszállni a magyarok járata Nizzában

2023. március 10., péntek 20:58

Nizza helyett Marseille-ben landolt a Wizz Air egyik, Budapestről induló járata pénteken. A járat az időjárás miatt nem tudott landolni a dél-franciaországi városban.

A FlightRadar24 adatai szerint a W62263 jelzésű járat 12.15-kor indult Budapestről, és 14.20-kor kellett volna leszállnia.

A Flightradar által megjelenített útvonalán azonban az látszik, hogy nem sokkal a leszállás előtt hirtelen irányt változtatott, és leírt egy hurkot a tenger felett – amiből arra lehet következtetni, hogy a pilóta már akkor is bizonytalan volt, hogy le tud-e szállni. 

Végül a repülőgép mégis megcélozta a nizzai repteret. A leszállásra azonban nem került sor, ugyanis a Flightradar adatai szerint 

A GÉP ALIG VALAMIVEL A LESZÁLLÓPÁLYA ELŐTT, LEGFELJEBB 130 MÉTERES MAGASSÁGBAN MEGVÁLTOZTATTA AZ ÚTVONALÁT.

A repülő a leszállás helyett végül egész egyszerűen átrepült a nizzai reptér felett. Eredetileg déli irányba vette az irányt (elképzelhető, hogy a pilóta akkor még arra készült, hogy megfordul, és tesz egy újabb kísérletet a landolásra). Nem sokkal később azonban nyugati irányba fordult, és Marseille felé vette az irányt.

A repülő végül magyar idő szerint 14.57-kor landolt Marseille-ben. Annak, hogy a gép miért nem tudott landolni, az időjárás volt az oka, Dél-Franciaországban ugyanis viharos időjárás volt péntek délután.

A Párizs–Nizza országúti kerékpáros verseny hatodik szakasza is elmaradt biztonsági okokból. A kerékpárverseny honlapján megjelent közlemény szerint a heves széllökések még fákat is kidöntöttek a régióban, így kénytelenek voltak törölni a pénteki etapot.

Az esettel kapcsolatban kérdéseket tettünk fel a Wizz Airnek, amennyiben válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Válaszolt a légitársaság

„Az extrém erős szél miatt a Wizz Air W62263 számú Budapest – Nizza járata Marseille-ben landolt.

A Wizz Air gondoskodott róla, hogy utasai minél hamarabb elérjék eredeti úti céljukat, és buszokkal Nizzába szállította őket.

A Wizz Air számára mindig utasai és személyzete biztonsága a legfontosabb, így a pilóta ebben az esetben is ezt az irányelvet szem előtt tartva hozta meg döntését, amikor a nizzai repülőtér helyett Marseilleben szállt le  közölte megkeresésünkre válsazolva a Wizz Air. 

Rovatok