Index Vakbarát Hírportál

Évtizedekig megoldatlan gyilkosság ügyében hoztak ítéletet Kaliforniában

2023. március 11., szombat 17:52

Huszonöt évtől életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték Paul Florest egy olyan ügyért, ami évtizedekig megoldatlannak bizonyult. A 45 éves férfit egyetemi évfolyamtársa, Kristin Smart meggyilkolásáért találták bűnösnek.

Paul Florest tavaly találták bűnösnek a Kaliforniai Műszaki Állami Egyetem hallgatója, Kristin Smart elsőfokú meggyilkolásában, aki 19 éves volt 1996-os eltűnése idején.

A lány holttestét soha nem találták meg, de az ügyészek szerint elegendő bizonyíték állt rendelkezésre annak bizonyítására, hogy Flores megerőszakolta vagy megkísérelte megerőszakolni az elsőéves egyetemistát, mielőtt megölte volna – írja a Washington Post.

A férfi apját, Ruben Florest azzal vádolták, hogy segített fiának elrejteni a holttestet, de őt egy külön esküdtszék felmentette a gyilkosságban való bűnrészesség vádja alól.

Smartot 1996 májusában látták utoljára Floresszal egy buli után, amint a kollégium felé tartott. A férfi később a nyomozóknak egymástól eltérő magyarázatokat adott arra, hogyan szerzett monoklit a szeme köré.

2019-ben, egy új tanú kihallgatását követően a nyomozók bírósági végzést kaptak Flores mobiltelefonjának lehallgatására, majd a következő években a férfi és családja otthonában is házkutatást tartottak.

2021-ben egy újabb házkutatás alkalmával Ruben Flores háza alatt vérnyomokat találtak, és megállapították, hogy egy koporsó nagyságú területen a talaj is meg volt forgatva. A vér azonban már túl régi volt ahhoz, hogy DNS-mintát vehessenek belőle. Az ügyészek úgy vélték, hogy a sírban egykor a lány maradványai voltak.

Rovatok