Index Vakbarát Hírportál

Több tucat halottja lehet egy hajótörésnek Líbia partjai előtt

2023. március 12., vasárnap 22:07

Több tucat illegális bevándorló veszthette életét egy hajótörésben Líbia partjai előtt – jelentette vasárnap a tengeri segélyhívó vonalat működtető Alarm Phone nevű szervezet.

Sea Watch német NGO (non governmental organization), azaz nem kormányzati szervezet szerint még szombaton reggel értesítették az olasz hatóságokat arról, hogy a líbiai Bengázi térségében hajótörést szenvedett egy 47 illegális bevándorlót szállító bárka – adta hírül az MTI. Különböző forrásokból szerzett értesülések szerint több tucatnyian megfulladhattak.

Az ANSA olasz hírügynökség az olasz parti őrségre hivatkozva időközben közölte: mintegy harminc embert eltűntként tartanak nyilván, s 17 embert tudtak kimenteni az olasz illetékességi övezeten kívül.

A Sea Watch német NGO szombaton a Twitteren közölte, hogy munkatársai egy veszélyesen túlzsúfolt, illegális bevándorlókat szállító bárkát észleltek a magas hullámok között, egy repülőről. A közelben egy kereskedelmi hajó tartózkodott, amely a tengeri mentésekben illetékes, római székhelyű központból azt az utasítást kapta az NGO szerint, hogy hangolja össze a további teendőket a líbiai parti őrséggel.

Rovatok