Index Vakbarát Hírportál

Rekordméretű áradások Ausztráliában, krokodilveszélyre figyelmeztetnek

2023. március 13., hétfő 15:28

Ausztrália egyik tagállamában, Queenslandben rekordot döntöttek az áradások. A helyi rendőrség figyelmeztette a lakosokat, hogy krokodilokat észleltek a vízben. A hatóságok egy kengurukölyköt is kimentettek a vízből.

Rekordméretű árvíz sújtotta az ausztráliai Queensland államot, a lakosságot arra szólították fel, hogy korlátozzák mozgásukat a krokodiloktól hemzsegő vizek miatt. Az elmúlt héten akkora esőzések voltak a térségben, hogy csaknem 100 embert kellett evakuálni – írja a Sky News.

A helyi lapok arról írtak, hogy a Gregory folyó 12,3 méterrel tetőzött, majdnem duplájával megdöntve a korábbi 6,78 méteres rekordot.

A jelenlegi körülmények miatt nem biztonságos a kitelepítettek számára, hogy visszatérjenek otthonukba. A rendőrség felhívja a lakosok figyelmét, hogy a láthatatlan veszélyek és a közelmúltbeli krokodilészlelések miatt korlátozzák a mozgást, amíg árvíz van

– közölte a rendőrség.

A Burketownról készült légi felvételeken víz alá került ingatlanok és földterületek láthatók. A rendőrség egy kölyökkengurut is kimentett a krokodiloktól hemzsegő árvízből. Dan McKinlay, a Burketownért felelős helyi tanács vezetője vasárnap azt mondta, hogy az elmúlt 48 órában 97 lakost mentettek ki a vízből. 

Rovatok