Index Vakbarát Hírportál

Ingyenes európai vonatbérletre jelentkezhetnek a magyar fiatalok

2023. március 13., hétfő 17:14 | aznap frissítve

Azok a fiatal felnőttek, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket, és szeretnék bejárni Európát, 2023. március 15-én déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre.

Az Európai Unió DiscoverEU nevű programja keretében március 15. és 29. között a 2004. július 1. és 2005. június 30. között született, az unióban vagy az Erasmus+-programhoz társult nem uniós országok valamelyikében élő fiatalok ismét pályázhatnak a 35 ezer ingyenes vasúti bérlet egyikére – olvasható a MÁV-Start közleményében.

A hatodik éve rendkívüli népszerűségnek örvendő kezdeményezés keretében eddig összesen már több mint 200 ezer európai fiatal utazhatta be Európát Interrail vasúti bérlettel. Az ingyenes utazási lehetőség remek alkalom felfedezni Európa országait, a nyelvtudás fejlesztésére és új barátok megismerésére.

Jelentkezni az Európai Ifjúsági Portálon lehet, ahol a regisztrációt követően részt kell venni egy kvízjátékban. A szerencsés pályázók idén június 15. és 2024. szeptember 30. között használhatják fel az utazási igazolványukat, és legfeljebb 30 napig lehetnek úton. Bővebb információk a DiscoverEU oldalán találhatók.

Rovatok