Index Vakbarát Hírportál

A Sas leszállt! Orbán Viktor így tudatta, hogy megérkezett Párizsba

2023. március 13., hétfő 20:42

A francia köztársasági elnökkel, Emmanuel Macronnal tárgyal hétfőn este Orbán Viktor. A miniszterelnök közösségi oldalán tudatta, hogy megérkezett Párizsba.

Hétfőn munkavacsorán tárgyal Orbán Viktor miniszterelnök Emmanuel Macron francia köztársasági elnökkel Párizsban. A magyar kormányfő közösségi oldalán jelentette be, hogy megérkezett Párizsba. 

– A Sas leszállt. Megérkeztünk Párizsba. Ma este fontos találkozó Emmanuel Macron elnökkel – írta közösségi oldalára Orbán Viktor.

Francia sajtójelentések szerint a találkozóra a március végi uniós csúcs előkészületei keretében kerül sor. A megtárgyalandó témák között az aktuális európai ügyeket, az ukrajnai háborút, az európai versenyképességet, az energiaügyeket és az európai védelmi ipar helyzetét emelték ki.

Franciaországban tárgyalt ma Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, amelynek tétje a paksi bővítés folytatása volt. A miniszter a francia Framatome-mal folytatott megbeszélések után közölte, a nukleáris energia terén fontos együttműködés jött létre Franciaország és Magyarország között. 

Rovatok