Index Vakbarát Hírportál

Váratlanul felrobbant egy ház, halálos áldozat is van

2023. március 14., kedd 09:53

Egy férfi holttestét húzták ki egy swansea-i robbanás romjai közül – közölte a dél-walesi rendőrség. A rendőrség tájékoztatta a korábban eltűnt férfi családját. Arra kérték a lakosságot, hogy továbbra is kerüljék el a környéket. Három embert kórházba szállítottak a feltételezett gázrobbanás után.

Egy személy eltűnését már korábban bejelentették, de később a rendőrség megerősítette, hogy megtalálták a holttestét.

Steve Jones főfelügyelő elmondta: „Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy csökkentsük a robbanás szélesebb közösségre gyakorolt hatását, és a lehető leggyorsabban visszaengedjük az embereket az otthonaikba.”

a tájékoztatás szerint Két ingatlan nagymértékben megrongálódott, és a szomszédos házak is érintettek voltak a robbanásban, amit egyelőre nem tudnak, mitől következhetett be.

A helyi hatóság a Morriston emlékcsarnokban pihenőközpontot hozott létre, a mentőszolgálatok pedig támogatják, ellátják az érintett lakosokat, ha igénylik. Összesen 100 embert volt szükséges evakuálni a környéken – közölte a Sky News.

A dél-walesi rendőrség, valamint a közép- és nyugat-walesi tűzoltóság már a helyszínen tartózkodik a Morristonban történt súlyos incidensnél, és arra kérik az embereket, hogy kerüljék el a környéket.

A robbanás erejét még a robbanástól kilométerekre található házakban is érezték.

Rovatok