Index Vakbarát Hírportál

Összeütköztek a Wizz Air gépei a repülőtéren, már reagált is a légitársaság

2023. március 14., kedd 18:05

A Wizz Air egyik repülőgépe, amely kedden szállt volna fel a romániai suceavai repülőtérről, összeütközött ugyanannak a társaságnak egy másik gépével – írta meg a news.ro hírportál.

A helyi média szerint a Wizz Air egyik repülőgépének szárnya, amely Suceavából Dortmundba indult volna kedden, egy másik repülőgép hátuljának ütközött. Az incidensnek nem voltak sérültjei, de a Dortmundba tartó járat utasait leszállították a repülőgépről.

„A Wizz Air megerősíti, hogy a W6 4692-es számú, Suceavából Dortmundba tartó járata összeütközött egy másik, szomszédos helyen parkoló Wizz Air repülőgép jobb oldali vízszintes stabilizátorával, miközben kigurult a parkolóhelyéről. Az utóbbi gép fedélzetén a baleset pillanatában nem tartózkodtak utasok” – közölte kedden a Wizz Air.

A társaság illetékesei elmondták, hogy a Suceava–Dortmund-járat minden utasa sértetlen maradt. A felszállni készülő gépen 174 utas tartózkodott.

„A Wizz Air pótgépet biztosít az érintett járat számára, és az utasokat még a mai nap folyamán eljuttatja úti céljukhoz. A Wizz Air elnézést kér az érintett utasoktól, és biztosít minden ügyfelet arról, hogy a légitársaság számára továbbra is elsődleges fontosságú az utasok, a személyzet és a repülőgépek biztonsága” – tette hozzá a vállalat.

„Az utasok, akik Dortmundba repültek volna, biztonságosan kiszálltak, csak anyagi kár keletkezett” – áll a suceavai repülőtér vezetősége által kiadott sajtóközleményben.

Rovatok