Index Vakbarát Hírportál

29 órás késéssel indult a Wizz Air gépe

2023. március 15., szerda 07:16 | aznap frissítve

Eredetileg március 13-án indult volna Athénból a Wizz Air Abu-Dzabiba tartó járata, ám egy műszaki hiba miatt végül 29 órás késéssel tudtak csak a levegőbe emelkedni. A kellemetlenségek miatt időközben megfeleződött a járat utasainak száma, az egyik kitartó utas pedig rosszul lett várakozás közben, ezért mentőt hívtak hozzá.

A Wizz Air Athénból Abu-Dzabiba közlekedő, 5w7008 számú járata már felszálláshoz készülődött a Eleutherios Venizelos repülőtéren, amikor a kigurulás közben, a kifutópályán hibásodott meg a gép.

Furcsa robbanás hallatszott a gép hátsó részéből, majd a pilóta végül úgy döntött, nem kezdi meg a repülést és visszagurult a reptéri parkolóhelyre, majd a mérnökök döntése alapján törölték a március 13-i járatot.

A gép 200 utasát egy váróteremben helyezték el, és először úgy tűnt, hogy még aznap el tudnak indulni, de amikor biztossá vált, hogy erre nincs lehetőség, egy szállodába vitték őket.

Kétóránként értesítettek minket az újabb késésekről, majd végül kiderült, hogy a járat másnap (03. 14-én – a szerk.) indul

– nyilatkozta a gép egyik utasa a protothema.gr-nek.

Kedd délutánra a járat utasainak száma megfeleződött, alig több mint 100 utas várakozott indulásra a reptéren, ugyanis a kellemetlenségek miatt rengetegen lemondták a foglalásukat. 

A helyzet kritikusságát remekül jellemzi, hogy az egyik nő rosszul lett és mentőt kellett hozzá hívni.

Az utasok egy része panaszt tett a rendőrségnél, egyikük arról panaszkodott, hogy amíg a váróteremben vártak, csupán csak egy négyeurós utalványt kaptak kárpótlásképp, ami nagyjából egy kávéra volt elegendő. A gép végül 29 órás késéssel, március 14-én 21:00-kor indult útnak.

Az esettel kapcsolatban kerestük a Wizz Airt, amint válaszolnak levelünkre, frissítjük cikkünket.

(Borítókép: Omar Marques / SOPA Images / LightRocket / Getty Images)

Rovatok