Index Vakbarát Hírportál

Új szerbiai nagykövete van Magyarországnak

2023. március 17., péntek 06:24

Magyar Zoltán József lett Magyarország új, szerbiai nagykövete. Alekszandar Vucsics szerb elnök közölte, hogy büszke a két ország közötti őszinte barátságra és a remek kétoldalú kapcsolatokra.

Magyarországot ezentúl Magyar Zoltán József képviseli Szerbiában, Alekszandar Vucsics szerb államfő át is vette az új nagykövet megbízólevelét. A Szabad Magyar Szó beszámolója szerint Vucsics üdvözölte a magyar nagykövetet, és elmondta, mennyire büszke a két ország közötti őszinte barátságra és a remek kétoldalú kapcsolatokra.

Kijelentette: arra számít, hogy az új magyar nagykövet mandátuma alatt tovább erősödik a már eddig is kiváló gazdasági együttműködés Magyarországgal, hangsúlyozva, hogy Szerbia legfőképpen az energia, az infrastruktúra, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén való kapcsolatok további elmélyítésében érdekelt.

Az 55 éves Magyar Zoltán József 2020-tól 2022-ig volt az európai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. Nagy tapasztalata van a balkáni országokkal: korábban volt szerb, macedón és horvát referens, emellett több időszakban dolgozott a zágrábi nagykövetségen, majd horvátországi nagykövet is volt.

Rovatok