Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump riadót fújt, mert rács mögé kerülhet

2023. március 18., szombat 14:45

Donald Trump volt elnök közölte, hogy várhatóan március 21-én, kedden rendeli el letartóztatását a manhattani kerületi ügyész, és emiatt tüntetésekre szólított fel. Letartóztatására azért kerülhet sor, mert hallgatási pénzt fizetett Stormy Daniels felnőttfilmes színésznőnek és rendezőnek.

Donald Trump volt elnök szombaton közölte, hogy várhatóan a jövő héten letartóztatja a nyomozásával összefüggésben a manhattani kerületi ügyész.

Az ügy hátterében az áll, hogy egy pornószínésznő saját bevallása szerint 2006-ban szexuális kapcsolatot létesített Donald TrumppalAz amerikai elnök volt ügyvédje, Michael Cohen négy évvel ezelőtt a kongresszusnak azt mondta, hogy a választási kampány idején hallgatási pénzt (130 ezer amerikai dollárt) fizetett a pornósztárnak az üzletember-politikus nevében, hogy az ügy ne kerüljön nyilvánosságra.

Egy szombati közösségimédia-bejegyzésben Trump magára utalva azt írta, hogy „az Egyesült Államok vezető republikánus jelöltjét és volt elnökét jövő héten kedden őrizetbe veszik”. 

Tiltakozzatok, vegyétek vissza a nemzetünket

– írta.

Trump nem árult el részleteket arról, hogy miért gondolja, hogy vádat emelnek ellene. Mint mondta, jogi csapata számít arra, hogy ez hamarosan bekövetkezik, és a színfalak mögött már készül a következő lépésekre. A CNN szerint valószínűsíthető, hogy a volt elnök a hivatalos vádemelés miatt Manhattanbe utazik, és úgy tudni, hogy egy beszédre is készül.

Trump állítólag arra panaszkodott valakinek négyszemközt, hogy csak azért fogják vád alá helyezni, mert szerinte Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész „gyűlöli őt” – mondta egy Trumpot jól ismerő forrás a CNN-nek.

Az amerikai hírportál azt is hozzátette: Trumpot néhány tanácsadója arra biztatta, hogy ne szólítson fel senkit tüntetésre, mert aggódnak, hogy a tömeges tiltakozás Manhattan utcáin elszabadulna, vagy a 2021. január 6-i, az amerikai Capitolium elleni támadásra emlékeztetne.

Rovatok