Index Vakbarát Hírportál

Nem kapta meg a pénzt a Wizz Airtől, végrehajtókat küldött a repülőtérre

2023. március 19., vasárnap 07:49

Saját kezébe vette törölt repülőjáratának ügyét egy brit férfi, aki végül a bíróság végrehajtóit küldte el a lutoni repülőtérre, hogy megkapja a neki járó összeget a Wizz Airtől.

Végrehajtókat küldött egy utas az Egyesült Királyságban lévő Luton repülőterére, hogy visszatérítést kapjon a Wizz Airtől, miután családja járatait az utolsó pillanatban törölték – írja a BBC.

Russell Quirknek elmondása szerint nem maradt más választása a járattörlés után, mint hogy másik útvonalat keressen Portugáliába, ami mindent figyelembe véve 4500 fontjába (kétmillió forintjába) került. Ezután hónapokig várt a visszatérítésre a légitársaságtól, de semmilyen összeget nem kapott.

Végül a bíróság végrehajtóit küldte a repülőtérre.

A Wizz Air ezután kifizette a férfinak járó összeget, hozzátéve, hogy eljárásuk nem felelt meg saját törekvéseiknek és az ügyfeleik elvárásainak sem.

A BBC cikke szerint Russell Quirk még 2022 januárjában foglalt öt jegyet magának, valamint feleségének és három lányának a Wizz Airnél. Eredetileg a Luton repülőtérről ment volna a portugáliai Faróba, végül az indulás napján üzenetben tájékoztatták arról, hogy a járatot törölték.

Ügyét aztán a megyei bíróság elé vitte, de azt mondta, hogy a Wizz Air „figyelmen kívül hagyta” a céggel szemben hozott ítéletet, így végrehajtókat küldtek a légitársaság Luton repülőtéri pultjához.

Hibacsökkentés

A Wizz Air szóvivője szerint 2022 nyarán korábban még sosem tapasztalt mértékű, az egész iparágat érintő zavarok nehezítették a működést Európa-szerte és az Egyesült Királyságban is. Emiatt sem értek célba a légitársaság saját törekvései, ahogy az ügyfelek elvárásai sem teljesültek.

Amikor a dolgok rosszul sültek el, nem reagáltunk elég gyorsan ahhoz, hogy kezeljük az emiatt kialakult nagyszámú ügyféligényt. Ezt sajnáljuk, és azon dolgozunk, hogy ügyfeleinknek idén jobb élményeik legyenek a Wizz Airrel kapcsolatban

– fogalmazott a szóvivő, aki azt is hozzátette, hogy a cég december óta az összes olyan megyei bírósági ítéletből származó összeget kifizette, ahol megkapta az ítéletet. Emellett azon dolgozik, hogy a lehető leggyorsabban rendezze az összes többi, még fennálló követelést is.

(Borítókép: Hristo Rusev / NurPhoto / Getty Images)

Rovatok