Index Vakbarát Hírportál

A homoszexuálisok kasztrálását követelik a női politikusok Tanzániában

2023. március 19., vasárnap 20:05

A tanzániai kormánypárt női szárnya azt kérte, hogy szigorúan büntessék az azonos neműek tevékenységével kapcsolatos bűncselekményeket, és kasztrálják a homoszexuális férfiakat. A követelés az ország első női elnöke, Samia Suluhu Hassan kétéves hivatali évfordulójának alkalmából rendezett ünnepségen hangzott el.

A tanzániai kormánypárt női szárnyának vezetője a homoszexuális férfiak kasztrálását követelte a vasárnapi ünnepségen.

Arra kérjük a kormányt, hogy az azonos neműek tevékenységével kapcsolatos bűncselekményeket szigorúan büntesse. Az ilyen embereket kasztrálni kellene, ha bűnösnek találják őket

– mondta Mary Chatanda, a női szárny vezetője. Hassan elnök egyelőre nem kommentálta Chatanda felhívását.

Chatandát konzervatív keményvonalasnak tartják, de nem ő az első politikus pártjából, aki homofób retorikát használ. A hírhedt, 2021-ben hivatali ideje alatt meghalt elnök, John Magufuli is ismert volt arról, hogy támogatta a keményvonalas melegellenes politikát, például amikor Dar es-Salaamban egy regionális tisztviselő létrehozott egy munkacsoportot a melegek felkutatására.

Afrikában több helyen tiltják a homoszexualitást

A kelet-afrikai országban tilos a homoszexuális kapcsolat, és hosszú börtönbüntetés járhat érte. A homoszexuálisok jogait egyre nagyobb veszély fenyegeti az egész régióban. Az ugandai parlament jelenleg a homoszexuális kapcsolatokat tiltó jogszabály újbóli bevezetéséről tárgyal – közölte a hírről beszámoló South China Morning Post.

Kenyában William Ruto elnök nemrégiben bírálta az ország legfelsőbb bíróságának a homoszexuális közösség számára kedvezőnek ítélt döntését. Ruto kijelentette, hogy tiszteletben tartja a bíróság ítéletét, de hozzátette, hogy a homoszexualitás továbbra is elfogadhatatlan Kenyában.

Rovatok