Index Vakbarát Hírportál

Így néz ki a palota, ahol Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping vacsorázik

2023. március 21., kedd 17:38

Hétfőn megkezdődött az orosz és a kínai elnök moszkvai tárgyalása a Nagy Kreml-palotában, amelyet most virtuálisan körbe is lehet járni.

Mint megírtuk, hétfőn megkezdődött Valgyimir Puytin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök moszkvai találkozója. A kínai kormányzat korábban közölte, az elnök azért utazik Moszkvába, hogy segítse tető alá hozni a békét Ukrajnában.

A hétfői tárgyalást egyébként informális találkozóként emlegették a hírügynökségek, a hivatalos találkozó kedden 15 órakor kezdődött a Nagy Kreml-palotában, ahol a két vezetőn kívül jelen volt még Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács alelnöke, Szergej Lavrov külügyminiszter, Makszim Oreskin elnökhelyettes, Igor Morgulov kínai orosz nagykövet, valamint Szergej Sojgu védelmi miniszter is.

A Kreml hivatalos oldalán meg is lehet tekinteni, hogy hol folytak ezek a tárgyalások, és akár körbe is lehet járni a döntéshozók székhelyét. Tegyen egy virtuális túrát a Nagy Kreml-palotában erre a linkre kattintva!

A tárgyalást nagy figyelemmel követi a sajtó, így többek között az is kiderült, milyen ételeket szolgáltak fel vacsorára az orosz és a kínai kormányfőnek – erről itt írtunk.

(Borítókép: A Nagy Kreml-palota belső látképe. Fotó: Shutterstock)

Rovatok