Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc: Őfelsége III. Károly brit király árnyékkormányával találkozik Dobrev Klára

2023. március 22., szerda 08:48

A Demokratikus Koalíció elnöke a Facebook-oldalán jelentette be, hogy Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök Londonba látogat. Gyurcsány Ferenc a jelek szerint nem utazik az árnyékkormánnyal.

Gyurcsány Ferenc bejelentette, az angol árnyékkormánnyal találkozik szerdán Dobrev Klára és árnyékkormányának több tagja. 

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor minden nap rombolja a hitet a nagyvilágban is, hogy Magyarország majd visszatér a tisztesség, a partnerség, a felelősség útjára, de ezzel szemben a Demokratikus Koalíció építi ezt a hitet. 

Mi nyugatos Magyarországot akarunk. Barátokat, szövetségeseket, nyugalmat, gyarapodást. Dobrev Klára elfogadott partnerként megy ma Londonba

– írta a pártelnök. 

„Talán most majd többen értik: az árnyékkormány nem kommunikáció, nem a Demokratikus Koalíció pártügye, hanem remény, hogy helyreállítjuk a haza tisztességét itthon és külföldön. Jöjjenek velünk ezen az úton!” – zárta bejegyzését a politikus.

A brit árnyékkormány egyébként valójában a legerősebb ellenzéki erőt jelöli, amely kabinetet állít fel, amely ülésezik, hogy megmutassa az egyes szakpolitikai kérdésekben milyen különbség van közte és az aktuális kormány álláspontja között.

A bejegyzésből úgy tűnik, hogy a pártelnök nem tart az árnyékkormány tagjaival, ami nem meglepő, ugyanis korábban Gyurcsány Ferenc elmondta, az árnyékkormányt ő szerette volna, ha létrejön, de nem akar szerepet vállalni benne. Szerinte nála jobban tudnak a napi aktuálpolitikai dolgokkal, valamint a szakpolitikai döntésekkel foglalkozni.

Rovatok