Index Vakbarát Hírportál

Arisztokrata család tagja tervezett puccsot a német állam ellen, lövöldözés lett a vége

2023. március 22., szerda 12:41

A szövetségi ügyészség ismét átkutatta a XIII. Henrik herceg körüli Reichsbürger nevezetű csoport feltételezett támogatóinak lakásait, a kiérkező rendőrökre egy lövést is leadtak.

A XIII. Henrik herceg által vezetett birodalmi polgárok (Reichsbürger) csoportja elleni második országos razziánál a Spiegel információi szerint egy rendőr könnyebben megsérült.

A beszámoló szerint egy férfi lövést adott le a reutlingeni rendőri akcióban.

A sérült rendőr állítólag a baden-württembergi különleges műveleti parancsnokság (SEK) egyik tisztje. Kórházba szállították, állapota stabil, a rendőrség pedig őrizetbe vette a lövöldözőt. A Spiegel információi szerint Peter Frank főügyész gyilkossági kísérlet miatt indított előzetes nyomozást ellene, és már ma bíróság elé állíthatják.

Szerda reggel óta a szövetségi ügyészség megbízásából 22 ingatlant kutattak át Németország-szerte, többek között Berlinben és Singenben. A lap információi szerint öt gyanúsítottról beszéltek, Svájcban pedig két házkutatás zajlik ugyanebben az ügyben.

A szerdai terrorellenes razziához a rendőrség ismét szigorú biztonsági intézkedéseket hozott. A razziában a szövetségi rendőrség GSG9 különleges egysége is aktívan részt vett. Bennfentesek azt mondták, hogy néhány átkutatott személynél fegyverekre gyanakodtak, amire nem volt engedélyük. 

Rovatok