Index Vakbarát Hírportál

Leszállt Orbán Viktor gépe, a kormányfő egyből üzent Brüsszelnek

2023. március 22., szerda 20:32

Szerda este leszállt az a repülőgép Belgiumban, amelynek fedélzetén Orbán Viktor és kísérete utazott a csütörtökön kezdődő kétnapos EU-csúcsra. „Megjöttek a magyarok!” – üzente a miniszterelnök a brüsszeli politikusoknak.

„Hosszú nap végén megérkeztünk Brüsszelbe. Reggel indul az EU-csúcs. Nekünk Magyarország az első” – írta közösségi oldalán a kormányfő, aki szerda reggel még a minisztereivel egyeztetett fontos témákban.

A kormány legfrissebb döntéseiről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő számol be a március 23-án, csütörtökön 10 órától kezdődő Kormányinfón.

A csütörtök–pénteki EU-csúcs napirendjén az ukrajnai háború mellett gazdasági kérdések: az európai versenyképesség, a belső piac helyzete, valamint az energiaügyek szerepelnek – derült ki a hivatalos tájékoztatóból.

Sajtóhírek szerint a belső égésű motorok 2035-től történő uniós tiltásának ügye is naprendre kerülhet – írja a hirado.hu.

A háborúval összefüggésben az uniós országok képviselői kérdőre vonhatják a miniszterelnököt azzal kapcsolatban is: miért nem járultak hozzá ahhoz, hogy az unió külpolitikai főképviselője a tagállamok nevében állásfoglalást adjon ki a Vlagyimir Putyin elleni nemzetközi elfogatóparancsról. A minap az utóbbi témáról Kovács Zoltán kormányszóvivő is megszólalt a Twitteren.

Rovatok