Index Vakbarát Hírportál

Mélyponton lehet Joe Biden támogatottsága

2023. március 23., csütörtök 21:46

Eddigi mélypontja közelébe került Joe Biden amerikai elnök támogatottsága az AP hírügynökség által csütörtökön közölt országos közvélemény-kutatás adatai szerint.

Az elnök munkájáról elégedetten nyilatkozók aránya 38 százalék volt, a februári 45 és a januári 41 százalék után.

Biden támogatottsága a megugró infláció, ezen belül is a rekordszintre dráguló üzemanyagok nyomán tavaly júliusban érte el eddigi mélypontját, 36 százalékkal, az elmúlt hónapokban ugyanakkor meghaladta a 40 százalékot az AP hírügynökség és a NORC közvélemény-kutató közös felmérése alapján.

AZ ELNÖK GAZDASÁGPOLITIKÁJÁT A FRISS FELMÉRÉS ALAPJÁN A MEGKÉRDEZETTEK 31 SZÁZALÉKA, KÜLPOLITIKÁJÁT 39, KLÍMAPOLITIKAI INTÉZKEDÉSEIT PEDIG 41 SZÁZALÉKA TÁMOGATJA.

Az elemzésből kiderül, hogy az elnök támogatottsága elsősorban a 45 évnél fiatalabb demokrata szavazók elpártolása miatt romlott, akik körében Biden intézkedései 66 százalékos támogatottságot élveznek, miközben az idősebb demokraták körében 85 százalékost. Ezen belül az elnök gazdasági intézkedéseit a demokratákhoz tartozó fiatalok 54 százaléka, míg az idősebbek 72 százaléka támogatja – közölte az MTI.

Rovatok