Index Vakbarát Hírportál

Földrengés volt Iránban, rengeteg a sérült

2023. március 24., péntek 10:47

Többtucatnyian megsérültek Irán északnyugati részén, ahol péntekre virradóra 5,6-es erősségű földrengés volt az amerikai földtani intézet (USGS) mérései szerint – számolt be az MTI.

Az MTI híradása szerint a földmozgást a Nyugat-Azerbajdzsán tartománybeli Hój város közelében érezték leginkább az iráni sajtó jelentései alapján.

Ebben a térségben az utóbbi hónapokban több alkalommal is földrengésre riadtak fel éjjel az emberek. Január végén több halálos áldozata is volt egy földmozgásnak, és több százan megsérültek.

Törökországban ismét földrengés volt

Csütörtökön 5,3-as erősségű földrengés rázta meg a dél-törökországi Kahramanmaras tartományt, amely február 6-án két nagyon erős, hatalmas pusztítást eredményező földrengés központja volt.

A beszámoló szerint a mostani földrengés fészke a tartomány Göksun körzetében volt 7 kilométer mélyen.

AZ UTÓRENGÉS, AMELYET A KÖRNYEZŐ TARTOMÁNYOKBAN IS ÉREZNI LEHETETT,

ezúttal csak rövid aggodalmat keltett a helyiekben. Az AFAD elnöke, Yunus Sezer azt mondta, hogy a földmozgást követően nem keletkeztek újabb károk – értesült az MTI.

február 6-i törökországi földrengések még Szíria északnyugati részén is emberek ezreinek életét követelték. Törökországban legkevesebb 50 ezren haltak meg a természeti csapás következtében, miközben milliók hagyták el a térséget vagy váltak földönfutóvá.

Rovatok