Index Vakbarát Hírportál

Véget ért az EU-csúcs, megszületett a megállapodás

2023. március 24., péntek 15:08

Hosszú napjai vannak Orbán Viktor miniszterelnöknek, akinek a gépe szerda este landolt Belgiumban. A csütörtökön kezdődő EU-csúcson nehéz pillanatok vártak a kormányfőre, az első napi találkozó előtt a svéd miniszterelnök már jelezte, kemény kérdéseket fog intézni Orbán Viktorhoz.

Szerda este landolt Orbán Viktor gépe Belgiumban, csütörtökön pedig már megkezdődött az európai állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács találkozója, ahol a svéd miniszterelnök a tanácskozás előtt jelezte, kemény kérdéseket fog intézni Orbán Viktorhoz.

A svéd reakciókat nem hagyta szó nélkül Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója sem, aki a svéd kormánytagok korábbi, Magyarországgal kapcsolatos bírálatait szedte össze.

Orbán Viktor pénteken is helyzetjelentést adott Brüsszelből, a tárgyalások második napján. A rövid bejegyzésben a kormányfő jelezte:

A meló megy tovább.

A miniszterelnök most egy bejegyzéssel jelentkezett, miszerint véget ért az EU-csúcs.

A közép-európai országok megállapodtak: Mateusz Morawiecki koordinálásával közösen lépünk fel, hogy megvédjük a gazdákat az ukrán gabonadömping káros hatásaitól

– írta a kormányfő.

Korábban a miniszterelnök közösségi oldalán egy rövid összeállítást is közölt Két hosszú nap Brüsszelben. EU-csúcs. címmel, amelyben az elmúlt két napról láthatunk néhány villámfelvételt.

Rovatok