Index Vakbarát Hírportál

Emberi vérben akarják megfürdetni a világ egyik leghíresebb templomát

2023. március 26., vasárnap 09:01

Emberi vérrel akarják „átitatni” a világ, és az Egyesült Királyság egyik leghíresebb nevezetességét, hogy így tiltakozzanak Harry herceg ellentmondásos megjegyzései miatt, amelyek az Afganisztánban megölt emberek számára vonatkoztak.

A sussexi herceget bírálatok érték, amiért emlékirataiban elárulta, hogy 25 tálib harcost ölt meg, amikor Afganisztánban szolgált, és azt írta, hogy ez „nem egy olyan szám, amelyre büszke vagyok, de nem is hoz zavarba”.

A herceg azt is elismerte, hogy az általa megöltekre nem „emberként”, hanem „sakkfiguraként” tekintett, akiket le kellett venni a tábláról.

Andrej Molodkin a Sky Newsnak elmondta, hogy Harry megjegyzései miatt „nagyon dühös" lett. Új projektjének lényege, hogy „a Szent Pál-székesegyházat afgán emberek vérével áztassa el” – mondta.

Molodkin elárulta, hogy négy afgán már adott vért a mutatványhoz, további öt afgán pedig az Egyesült Királyságban fog vért adni számára.

A vér a királyi címerbe kerül, ott fog keringeni. A katedrálisra is rá lesz vetítve – így az egész épület az afgán emberek vérében fürdik majd

– magyarázta.

Moldokin, aki korábban az orosz hadseregben szolgált, azt mondta, hogy egy Harry herceget ábrázoló videót is kivetítenek majd a katedrálisra. Mindezt még március vége előtt végre akarják hajtani.

(Borítókép: A Szent Pál-székesegyház. Fotó: Grant Smith / Construction Photography / Avalon / Getty Images)

Rovatok