Index Vakbarát Hírportál

Lezuhant egy rendőrségi helikopter, két rendőr meghalt az Egyesült Államokban

2023. március 27., hétfő 07:57

Lezuhant egy Baton Rouge-i rendőrségi helikopter vasárnap West Baton Rouge Parishban, két helyi rendőr meghalt – közölte a Baton Rouge-i rendőrség. A helikopter egy másik járművet üldözhetett a baleset előtt.

A hatóságok szerint a BRPD helikoptere a North Winterville Road mellett, a 190-es amerikai autópálya mellett lévő nádas mezőre zuhant.

Az esetet jelenleg több bűnüldöző szerv, valamint a légi közlekedést és a légtérben való közlekedést szabályozó más szervek vizsgálják

– közölte a Baton Rouge-i rendőrkapitányság.

A repülési adatok szerint a helikopter 2.26-kor szállt fel a Baton Rouge Metro repülőtérről, és 03.38-kor kellett volna megérkeznie az Omni repülőtérre. A helyi ABC WBRZ televíziónak nyilatkozó források szerint a helikoptert végül 11.30 körül találták meg, miután a pilóták nem értek haza a munkából.

WBRZ-nek nyilatkozó források szerint a helikopter egy rendőrök elől menekülő járművet üldözött, amikor a baleset történt.

A tragikus baleset miatt a Baton Rouge-i rendőrség közleményt adott ki. „A BRPD teljes családja mély együttérzését fejezi ki a családoknak, a barátoknak és mindazoknak, akiket megérintett ezeknek a rendőröknek az élete és szolgálata” – áll a közleményben.

Rovatok