Index Vakbarát Hírportál

Csoportos nemi erőszak áldozata lett egy 14 éves kárpátaljai lány

2023. március 28., kedd 12:23

Három tinédzser fiú megerőszakolt egy 14 éves lányt a kárpátaljai Verhni Vorota faluban. Az elkövetőket két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, a lány édesapja viszont azért küzd, hogy „méltányos büntetést” kapjanak a fiatalok.

2021-ben a kárpátaljai Verhni Vorota falu három lakója bántalmazott egy 14 éves lányt, mindezt videóra is vették, hogy a jövőben is zsarolni tudják. Ezt követően a szexuális erőszakról készült felvételek kiszivárogtak az interneten. 2023 márciusában egy voloveci járásbíróság öt év börtönbüntetésre ítélte az elkövetőket, de később mindannyian felmentést kaptak a büntetés alól, mert a bíró túl szigorúnak ítélte meg a döntést.

A lány édesapja az ukrán Telegraf hírportál beszámolója szerint azt szeretné, ha a gyermekét megerőszakoló fiatalok „méltányos büntetést” kapnának. A kiskorú édesapja így kommentálta a korábbi bírósági döntést, amely felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az elkövetőket, ami közfelháborodást és elégedetlenséget váltott ki a lakosság körében.

Addig folytatom ezt az ügyet, amíg nem születik igazságos ítélet. Nincs mit tenni, tovább küzdünk az igazságért. Szeretném megköszönni az egész ország támogatását

– jelentette ki a férfi, aki követelni fogja, hogy a bíróság a lehető legsúlyosabb, maximális büntetést szabja ki lánya megerőszakolóira, akik csupán két év felfüggesztett börtönt kaptak.

Ami a bűncselekmény minősítésének utolsó pillanatban történt megváltoztatását illeti, az áldozat édesapja megjegyezte, hogy a bíróság azzal érvelve hozta meg ezt a döntést, hogy

a szexuális bűncselekmények behatolás nélkül történtek.

Azt is hozzátette, hogy az elkövetők megkeresték őt, és arra kérték, bocsásson meg nekik, de a férfi hallani sem akart erről. „Nincsen bocsánat, a legvégsőkig megyünk, szigorú rendet követve.”

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok