Index Vakbarát Hírportál

Különleges fogadtatásban részesültek a kínai turisták Magyarországon

2023. március 29., szerda 06:05

Kínában csak nemrég oldották fel a koronavírus-járványhoz köthető korlátozásokat, így a kínai turisták három éve először érkezhetnek Magyarországra, Budapesten kedves gesztussal üdvözölték az első turistacsoportot.

Hongkong az elmúlt hónapokban több, koronavírushoz köthető korlátozást is visszavont, így a nemzetközi utasforgalom minden érkezőjére vonatkozó kötelező karantént is.

Három év után a kínaiak is visszatérnek a normális kerékvágásba, a járványügyi feloldások után meg is érkezett Magyarországra az első kínai turistacsoport, akiket különleges módon fogadott a Magyar Turisztikai Ügynökség a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A 22 fős kínai csoportot népviseletbe öltözött magyar lányok fogadták.

A ChinaDaily szerint Magyarország a gesztussal mondott köszönetet a kínai turistáknak, hogy Budapestet választották nyaralási célpontjukká.

Az elmúlt években folyamatosan nőtt a kínai turisták száma Magyarországon, akiket elmondásuk szerint az ország gazdag történelme, kulturális nevezetességei és természeti szépségei vonzottak.

A magyar kormány nagy erőfeszítéseket tett a kínai turizmus fellendítése érdekében, az ázsiai ország állampolgárainak promóciós kampányokat vezettek be.

Az elmúlt két hónapban számos kínai utazási iroda fejlesztett új utazási termékeket a Magyarországra vágyóknak.

A WHO is lazít

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden enyhített a koronavírus elleni oltásokra vonatkozó ajánlásain – írta az MTI.

A WHO szerint a járvány ezen új szakaszában

már csak a rizikócsoportokba tartozóknak tanácsolják, hogy emlékeztető oltást vegyenek fel egy évvel a legutóbbi immunizációjukat követően.

E csoportokba tartoznak az idősek és a fiatalabb korosztályokból a jelentősebb rizikófaktorokkal rendelkező emberek. A korábbi ajánlás köre még kiterjedt az egészséges gyerekekre, valamint a serdülőkre is.

Az Egészségügyi Világszervezet mindemellett nem javasolja általánosságban „a közepes kockázati csoportba" tartozók számára, hogy az alapimmunizálást jelentő kétszeri oltáson és az emlékeztető oltáson felül további dózist kapjanak.

A WHO hangsúlyozta, hogy az egészséges serdülők és gyerekek az „alacsonyabb fokú prioritást" élvezők csoportjába tartoznak, így az országoknak először az esetleges betegségeket kell figyelembe venniük, mielőtt oltást ajánlanának ennek a körnek.

Hanna Nohynek, a WHO – legfrissebb ajánlásokat megfogalmazó – immunizálási kérdésekben illetékes szakértői csoportjának vezetője szerint az átdolgozott javaslatok újfent hangsúlyozzák azok beoltásának szükségességét, akiknél fennáll a súlyosabb lefolyású megbetegedés kockázata.

Rovatok