Index Vakbarát Hírportál

Biztató hírek érkeztek Ferenc pápáról: jobban van az egyházfő

2023. március 30., csütörtök 13:42

Komoly betegséggel küzd a katolikus egyházfő, azonban a Vatikán csütörtökön azt a tájékoztatást adta: a pápa kipihente magát, és úgy tűnik, jobban van. Mint írták, a szentatya már munkához is látott kórházi szobájában.

Szerdán érkezett a hír, hogy kórházba vitték Ferenc pápát, miután légúti gyulladást diagnosztizáltak nála. A tájékoztatás szerint a katolikus egyházfő az utóbbi időben légzési nehézségekre panaszkodott, ezért néhány napra a római Gemelli kórházba szállították vizsgálatokra.

A 86 éves pápának fiatal korában eltávolították a tüdejének egy részét, ami szerepet játszhat a légzési nehézségekben. Az elvégzett vizsgálatokból az már kiderült, hogy nem koronavírus okozta a problémát. 

 Most a Vatikán arról tájékoztatott,

FERENC PÁPA KIPIHENTE MAGÁT AZ ÉJSZAKA FOLYAMÁN, ÉS ÁLLAPOTA FOKOZATOSAN JAVUL.

Az Associated Press szerint a pápa csütörtökön már reggelizett, újságot olvasott és dolgozott is kórházi szobájában.

Hamarosan Magyarországra érkezik

Amennyiben egészségi állapota megengedi, Ferenc pápa április 28-án érkezik Rómából Magyarországra, ahol három napig vendégeskedik. A hivatalos program szerint a pápát április 28-án, pénteken délelőtt, kora délután fogadja majd Novák Katalin és Orbán Viktor.

A szentatya aznap a Karmelita kolostorban és a Szent István-bazilikában, szombaton az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban és a Papp László Budapest Sportarénában, az utolsó napon pedig a délelőtti, Kossuth Lajos téri szentmisét, homíliát követően a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán mond beszédet.

A katolikus egyházfő legutóbb 2021 szeptemberében, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából járt Magyarországon.

Rovatok