Index Vakbarát Hírportál

Kiengedték Andrew Tate-et és a testvérét a börtönből

2023. április 1., szombat 07:17

Korábban háromszor is meghosszabbították Andrew Tate egykori küzdősportbajnok, influenszer és testvére, Tristan letartóztatását, ám a bukaresti táblabíróság pénteken helyt adott a vizsgálati fogság újabb meghosszabbítása ellen emelt óvásuknak, így nem kell börtönben maradniuk, és házi őrizetbe kerülnek.

Andrew Tate brit–amerikai állampolgárságú influenszer és testvére, Tristan házi őrizetbe kerül 30 napra Romániában, miután három hónapig voltak vizsgálati fogságban.

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni román ügyészség (DIICOT) embercsempészettel, nemi erőszakkal és bűnszövetkezet működtetésével gyanúsítja őket, azt állítva, hogy fiatal lányokat szexuális tartalmú videók készítésére kényszerítettek. A videókat feltöltötték az internetre, amiből a testvérpárnak jelentős bevétele származott.

A nyomozók eddig hat nőt azonosítottak, akiket állításuk szerint egy Bukaresthez közeli, Ilfov megyei villában tartottak fogva, amelyet fegyveresek őriztek. Az áldozatok a nyomozóknak elmondták, arra kényszerítették őket, hogy „Tate tulajdona” feliratot tetováljanak magukra.

Harminc napig nem hagyhatják el a lakhelyüket

A táblabíróság pénteki jogerős döntése szerint a Tate fivérek és két feltételezett bűntársuk, két román nő, akiket szintén kiengedtek a fogdából,

április 29-ig nem hagyhatják el lakhelyüket.

Bár a román hatóságok szerint a rendőrségi fogdában a fogvatartottaknak nem biztosítanak telefonhasználatot vagy más internet-hozzáférést, az influenszer három hónapos vizsgálati fogsága idején is kommunikált a külvilággal. Ártatlanságát hangoztatta, fogva tartása körülményeire panaszkodott, az ellene indult büntetőeljárást pedig a vagyonára és befolyására irigykedők bosszújának tulajdonította.

Tudjátok, hogy semmi rosszat nem tettünk. Ez az akta teljesen üres. Egyszerűen igazságtalan, Romániában sajnos nincs igazságszolgáltatás

mondta Tate az újságíróknak korábban.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok