Index Vakbarát Hírportál

Közleményt adtak ki Berlusconi állapotáról

2023. április 13., csütörtök 14:38

Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt nemrég légzési nehézséggel vitték kórházba, ahol a vizsgálatok kimutatták, hogy a gondokat leukémia okozta. A legfrissebb információk szerint az elmúlt napokban folyamatosan javult az állapota.

Tovább javul az intenzív osztályon ápolt Silvio Berlusconi korábbi olasz kormányfő állapota, miután múlt hét szerdán korházba került – közölte a milánói Szent Rafael kórház csütörtökön.

Az elmúlt 72 órában folyamatosan javultak a légzési és vesefunkciói

– olvasható a kórház nyilatkozatában.

A 86 éves Berlusconit múlt hét szerdán szállították be a milánói Szent Rafael kórházba, ahol a jelentések szerint szív- és érrendszeri, valamint légúti problémákkal kezdték kezelni. Egy nappal később a milánói kórház egy Berlusconi orvosa által aláírt közleményt adott ki, amelyben közölte: Berlusconit az intenzív osztályon krónikus leukémiával és tüdőgyulladással kezelik.

Alberto Zangrillo kezelőorvos a közleményben hangsúlyozta, hogy a volt kormányfő „már egy ideje” leukémiában szenved, és a vérképző rendszer rosszindulatú daganatos megbetegedése „tartós krónikus fázisban” van.

Rovatok