Index Vakbarát Hírportál

Tömegsír és szándékos éhen halás – sötét szekta, amely agymosással csábítja az embereket

2023. április 14., péntek 21:02

Szándékosan éhen halt a megváltásra várva egy szekta több tagja Kenyában, Malindi tengerparti város erdejében, de a rendőrség több szektatagot még meg tudott menteni – közölték a hatóságok pénteken.

A rendőrség arról értesült csütörtökön, hogy több ember szándékosan éhezik egy erdei magánbirtok házaiban. Mint elmondták, az áldozatok a „Jézussal való találkozás” és a megváltás reményében éheztek. A rendőrök még aznap több házba bejutottak, és 15 embert sikerült elszállíttatniuk a mentőkkel. Közülük azonban négyen végelgyengülés miatt útközben életüket vesztették. A többiekkel – noha már ők is kritikus állapotban voltak – sikerült beérni a kórházba.

A rendőrök pénteken visszatértek a birtokra, miután a szekta egyik tagja elárulta nekik, hogy valahol a telken tömegsír van 31 ember holttestével.

Arról egyelőre nem érkezett jelentés, hogy sikerült-e megtalálni a tömegsírt. Beszámolók szerint a zárt közösséget a Good News International Church nevű szekta tartotta fenn. Ennek vezetője a birtok tulajdonosa, és radikális nézetei miatt már korábban is összeütközésbe került a törvénnyel.

A hatóságok már korábban figyelmeztették a környék lakosságát, hogy egyre több a szekta, amelyek agymosással próbálják magukhoz csábítani az embereket.

Rovatok