Index Vakbarát Hírportál

Videón a félelmetes cápatámadás: egy nő hátába mélyesztette bele fogait

2023. április 15., szombat 07:05

Videóra vették a pillanatot, amikor egy óriási cápa egy tengerben úszó búvárba harapott, nagyjából 15 centiméteres sebet ejtve ezzel a nő testén. Az eset a Maldív-szigeteken található Vaavu Atollnál történt.

Ibrahim Shafeeg tengeri fotós és barátja, Carmen Canovas Cervello állítólag a Maldív-szigeteken található Vaavu Atollnál búvárkodtak, amikor hirtelen egy tíz dajkacápából álló rajra bukkantak, amely a térségben gyakran megfigyelt faj – írja a New York Post.

Abban a reményben, hogy közelebbről is megnézhetik a rajt, a vízi kalandorok úgy döntöttek, hogy a ragadozó falka közepébe merülnek. Nagyjából 45 percig úsztak a cápákkal minden különösebb probléma nélkül, mielőtt az egyik állat úgy döntött, hogy megtámadja Cervellót.

Elmondása szerint nagyon meglepte, hogy a dajkacápa rátámadt, ugyanis ez a faj kifejezetten szelídnek számít.

A felvételen Cervello látható – aki történetesen ápolónő –, amint a cápák felett lebeg néhány méterrel, egyikük egyszer csak előkerül, és megharapja a nő hátának felső részét. A videó végén a cápaharapás nyomait is megmutatják, amely egy félhold alakú, nagyjából 15 centiméter nagyságú sebet eredményezett hátán.

Shafeeg szerint csak egy apróbb figyelmeztető harapást kapott, ugyanis ha a cápa tényleg fenyegetve érezte volna magát, a történet sokkal rosszabbul is végződhetett volna.

A cápaharapás után nem gondoltunk semmi komolyabbra, mivel csak egy kisebb sérülésről volt szó, így kitisztítottuk a sebet, és ugyanúgy folytattuk a búvárkodást

– magyarázta Shafeeg.

Rovatok