Index Vakbarát Hírportál

Újabb hírek érkeztek Silvio Berlusconi állapotáról

2023. április 17., hétfő 13:08

Silvio Berlusconit, a volt olasz miniszterelnököt 12 nap után kiengedték az intenzív osztályról, de továbbra is kórházban ápolják Milánóban – jelentette vasárnap az Ansa hírügynökség.

Berlusconi egészségi állapota javult, közölték az orvosok a múlt heti legutóbbi orvosi közleményben. 

A 86 éves médiamágnás a hónap elején került kórházba krónikus leukémia által okozott tüdőfertőzés miatt. A négyszeres miniszterelnöknek korábban is voltak szívbetegségei, és 2020-ban is kórházba került tüdőfertőzés miatt, miután elkapta a koronavírust.

Silvio Berlusconi az 1980-as években televíziós birodalmat épített ki, mielőtt az általa alapított Forza Italia párt élén országos választási győzelmek sorát aratta. Kilenc évig volt miniszterelnök, amire nem volt példa egy olyan országban, amely a rövid életű kormányokról ismert – írja a Bloomberg.

Mivel Berlusconi egészségi állapota az elmúlt hetekben egyre romlott, a Forza Italia jövőjével kapcsolatos találgatások egyre erősödtek, bár Giorgia Meloni miniszterelnök jobboldali koalíciójának junior partnereként a párt stabilitása nem veszélyeztetné a kormánytöbbséget.

Rovatok