Index Vakbarát Hírportál

Nőtt a szerb mészárlás áldozatainak száma

2023. május 5., péntek 17:58

Danica Grujicsics szerb egészségügyi miniszter tájékoztatta a közvéleményt az elmúlt napok lövöldözéseiben megsérültek állapotáról. A belgrádi iskolai lövöldözésben sérültek közül két diák állapota továbbra is válságos, két diákot azonban már hazaengedtek. A miniszter beszámolója szerint a Mladenovac melletti mészárlás áldozatainak száma néggyel nőtt.

Danica Grujicsics szerb egészségügyi miniszter tájékoztatta a közvéleményt a szerdai iskolai, valamint a pénteki lövöldözés sérültjeiről. A miniszter szerint a belgrádi általános iskolában történt lövöldözésben megsérült két fiút már hazaengedték, a lány állapota azonban továbbra is válságos, további műtétek várnak rá.

Ezenkívül még egy diák és egy tanár fekszik az intenzív osztályon, szintén műtétre várva. A meglőtt fiú állapota is rendkívül súlyos, neki gerincvelő-sérülései vannak, a karjai és lábai egyelőre nem mozognak – írja a Szabad Magyar Szó.

Meghalt nyolc gyerek és egy biztonsági őr, miután egy hetedikes diák lövöldözni kezdett egy belgrádi általános iskolában szerda reggel.

Újabb, sok áldozatot követelő lövöldözés történt

Legalább nyolcan meghaltak, további tizenhárman pedig megsebesültek, amikor egy férfi automata fegyverből rálőtt az emberekre a Belgrád melletti Mladenovácon csütörtök késő este – közölte a szerbiai közszolgálati televízió (RTS). A rendőrség elfogta az elkövetőt. Az egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint a lövöldözés áldozatainak száma néggyel nőtt.  

A férfi azután nyitott tüzet, hogy szóváltásba keveredett egy rendőrrel egy közeli parkban. Úgy tudni, véletlenszerűen lőtt rá a járókelőkre. Danica Grujicsics egészségügyi miniszter és Alekszandar Vulin, a Biztonsági Hírszerző Ügynökség vezetője a jelentések szerint péntek kora reggel a térségbe utazott.

Sajnos a Mladenovacon történt lövöldözés kapcsán négy beteget nem sikerült megmenteni. A smederevói kórházba került négy sérült közül csak egynél mutatkoztak életjelek, őt megpróbáltuk újraéleszteni, de sajnos sikertelenül

– mondta Grujicsics. A Mladenovac melletti mészárlásban 13 sérültet láttak el a környező egészségügyi intézetekben. 

Rovatok