Index Vakbarát Hírportál

A kórházból jelentkezett Silvio Berlusconi

2023. május 7., vasárnap 07:17

A kórházból küldött videóüzenetet pártjának a volt olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi. A Forza Italia 86 éves vezetője a párt milánói kongresszusán szólalt fel.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt április elején légzési nehézséggel vitték kórházba, ahol a vizsgálatok kimutatták, hogy a gondokat leukémia okozta. A Forza Italia alapítója azóta már egyszer megszólalt, és azt üzente, hogy túl fogja élni.

Az állapotáról később közleményt adtak ki, amelyben arról adtak tájékoztatást, hogy Berlusconi légzési és vesefunkciói folyamatosan javulnak. Ezt bizonyítja most az is, hogy videóban üzent a pártjának.

A volt olasz kormányfőt állva tapsolták meg, amikor megjelent a párt milánói kongresszusának nagy kivetítőjén. Berlusconi a videóban egy íróasztalnál ül, sötétkék zakót és inget visel. Az asztalon két általa írt könyv, mellkasán a párt kitűzője látható – írja az Ansa olasz hírügynökség.

Ez az első alkalom, hogy ingben és zakóban vagyok, mióta kórházba kerültem

– mondta a Forza Italia vezetője a videóban.

A csaknem 20 perces felvételen a volt olasz miniszterelnök többek között arról beszélt, hogy kész visszatérni a munkához, és az elmúlt hetekben is a párt új szerkezetén dolgozott. Berlusconi azt is elmondta, hogy szeretett volna személyesen jelen lenni a párt kongresszusán, de a családja és az orvosai sem engedték ezt meg.

Rovatok