Index Vakbarát Hírportál

Elfogták az egyik legbefolyásosabb olasz maffiaszervezet több tucat tagját

2023. május 11., csütörtök 07:55

Az olasz rendőrség hét olasz régióban fogta el a legnagyobb olasz maffiaszervezet, a Ndrangheta több mint hatvan tagját. A calabriai központú hálózat az ország legnagyobb bűnszervezete.

Az olasz rendőrség sikeresen lépett fel a calabriai székhelyű Ndrangheta maffia feltételezett 61 tagja ellen, akiket többek között csalással, zsarolással, kábítószer-kereskedelemmel és a kormányzatba való beépüléssel gyanúsít.

Az akció egy nagyszabású művelet része volt, amelyben több mint ötszáz nyomozó vett részt. A rendőrség a múlt héten is lecsapott a maffiára, akkor több mint száz embert tartóztatott le Európa-szerte. A műveletben tíz ország volt érintett, a rendőrök körülbelül 25 millió euró értékben foglaltak le vagyontárgyakat.

A NDRANGHETA BŰNSZERVEZET OLASZORSZÁG LEGBEFOLYÁSOSABB MAFFIACSOPORTJA, MEGELŐZi A hírhedt COSA NOSTRÁT IS.

A BBC kiemelte, a nyomozás fontos új információkat tárt fel arról is, hogyan dolgoztak a csoport legbefolyásosabb tagjai. Az egyik feltételezett főnököt, Pasquale Bonavotát a múlt hónapban tartóztatták le Genova egyik katedrálisában.

Az olasz és belga nyomozók úgy vélik, a bűnözői csoport 2019 októbere és 2022 januárja között közel 25 ezer kilogramm kokaint csempészett a világ számos pontjába, és több mint 22 millió eurót csempészett ki Calabriából Belgiumba, Hollandiába és Dél-Amerikába.

Rovatok