Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas pofont kapott a drogmaffia a rendőrségtől

2023. május 16., kedd 18:33

Az olaszországi rendőrség 2,7 tonna kokaint foglalt le, amelyet egy banánszállítmányban csempésztek Gioia Tauro kikötőjében – jelentették be kedden a hatóságok.

Ez volt a legutóbbi nagyszabású kábítószerfogás Calabria térségében, ahol a hatóságok a 'Ndrangheta szervezett bűnözői csoport befolyásának felszámolásáért küzdenek.

A rendőrség közlése szerint az Ecuadorból származó, több mint 800 millió euró értékű, „rendkívül tiszta kokaint” hűtőkonténerekben szállították. A konténerek Örményországba tartottak – tették hozzá.

A kábítószert a speciális szkennerek és egy Joel nevű drogkereső kutya segítségével fedezték fel a konténerekben – írták.

A rendőrség arról is beszámolt, hogy a megelőző napokban további 600 kilogramm kokaint találtak a környéken.

Calabria régióban található a 'Ndrangheta otthona, amely Európa egyik legnagyobb és legerősebb bűnszövetkezete, melyről a Deutsche Welle számolt be.

Az elmúlt évtizedekben több tízmilliárd euró értékű kokaint szállított Dél-Amerikából Európába, és ezzel háttérbe szorította a szicíliai maffiát. Az viszont nem volt világos egyből, hogy a csoportnak köze van-e a legutóbbi drogfogáshoz.

Rovatok