Index Vakbarát Hírportál

Hirdetésekkel igyekszik elriasztani az illegális bevándorlókat a brit kormány

2023. május 28., vasárnap 13:08

A brit kormány hirdetési kampányt indít, amelynek célja elriasztani a La Manche csatornán át az Egyesült Királyságba érkező illegális bevándorlókat azzal az üzenettel, hogy az embereket őrizetbe vétel és kitoloncolás fenyegeti, ha megteszik ezt az utat.

A brit belügyminisztérium nem árulta el, hogy a hirdetések mennyibe kerülnek, de bejelentette, hogy a jövő héten Albániában induló kampány világossá teszi a veszélyeket is, amelyekkel a menekültek a kis lélekvesztőkön szembesülhetnek − közölte az MTI.

Tavaly rekordszámú ember kelt át a La Manche csatornán, és 2023-ban eddig több mint hatezret észleltek. A belügyminisztérium szerint Albánia biztonságos és virágzó ország, és sok állampolgár több országon utazik át, mielőtt az Egyesült Királyságba érkezve hamis menedékjogi kérelmet nyújt be.

Idén márciusig albán állampolgárok kértek a leggyakrabban menedékjogot az Egyesült Királyságban: 13 714 kérelmet nyújtottak be, ebből 9487 kérelmező a La Manche csatornán érkezett.

Robert Jenrick bevándorlási miniszter elmondta:

A szervezett bevándorlási bűnözés globális kihívás, amely a migrációs útvonal teljes hosszában nemzetközi megoldásokat igényel. Ez magában foglalja a proaktív munkát a forrásnál, mielőtt az emberek veszélyes és szükségtelen utazásra indulnak.

Eltökéltek vagyunk a hajók megállításában, és az Albániában ezen a héten induló kampány csak egy része a belügyminisztérium munkájának, amelynek célja, hogy eloszlassuk az Egyesült Királyságba irányuló illegális utazással kapcsolatos mítoszokat, elmagyarázzuk a valóságot.

Rovatok