Index Vakbarát Hírportál

Megérkezett Putyin válasza az ukrán betörésekre

2023. május 28., vasárnap 11:16

Az elmúlt időszakban egyre többet éri támadás Oroszország területeit, így Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte az orosz határvédelem megerősítését.

Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap elrendelte a határvédelem megerősítését. A lépés célja, hogy biztosítsák a „gyors” orosz katonai és polgári közlekedést Oroszország és a Moszkva által megszállt ukrajnai régió közt – tájékoztatott erről a Reuters.

Mindeközben az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) berkein belül működő határőrségnek Putyin gratulációját és üdvözletét is megküldte. Az elnök közölte, hogy a határőrök feladata lesz a harci övezet közelében lévő vonalak „megbízható biztosítása”.

az elmúlt hetekben egyre gyakoribbakká váltak az Oroszország területén történő támadások. 

Ez elsősorban a határ menti régiókra mért dróncsapásokat jelenti, de a támadások egyre inkább kezdik elérni Oroszország belsőbb részeit is. Hétfőn pedig az ukrán hadseregben szolgáló orosz önkéntesek törtek be a Belgorodi területre, és 15 településen több mint 120 támadást hajtottak végre.

Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója közösségi oldalán megosztott bejegyzése szerint egy civil lakos aknarobbanás miatt sérült meg Grafovka településen, és kórházba került. Több sérültről nem érkezett információ.

Mindemellett már április végén beszámoltunk arról, hogy tüzérségi támadás érte az ukrán határ közelében fekvő Brjanszki területet – közölte Alekszander Bogomaz, a régió kormányzója. Elmondása szerint egy falut, Szuzemkát érte a támadást, és a csapásban két civil életét vesztette, egy harmadik pedig megsérült.

Az ukrajnai háború fejleményeit vasárnap is percről percre közvetítjük ebben a cikkünkben.

(Borítókép: Vlagyimir Putyin az orosz Biztonsági Tanáccsal folytatott videókonferencia közben 2023. május 26-án. Fotó: Mikhail Klimentyev / Sputnik / Kreml / Reuters)

Rovatok