Index Vakbarát Hírportál

Részben összeomlott egy hatemeletes társasház az Egyesült Államokban

2023. május 29., hétfő 10:39

Részben összeomlott egy hatemeletes lakóház május 28-án, vasárnap este az Iowa állambeli Davenport városában – közölték a hatóságok. A sebesültekről eddig nem közöltek adatokat, és egyelőre nem ismert, hogy vannak-e halálos áldozatok.

Mike Matsen, Davenport polgármestere azt mondta, hogy több embert sem találnak, őket folyamatosan keresik, de konkrét számot vagy kört nem közölt. Az összeomlás helyi idő szerint nem sokkal délután 5 óra előtt történt.

Hét embert kimentettek a tűzoltók a helyi katasztrófavédelem tájékoztatása szerint, és több mint egy tucat embert kísértek ki az épületből, akiknek sikerült maguktól kimenekülniük.

SPECIÁLIS MENTŐCSAPATOKAT IS HÍVTAK, HOGY SEGÍTSENEK A ROMOK ÁTKUTATÁSÁBAN, őK EGÉSZ ÉJSZAKA FOLYTATTÁK A KERESÉST.

A tűzoltók földgázszivárgás jeleire is bukkantak a helyszínen, valamint ugyanez történt a vízcsövekkel is. Nem világos, hogy a szivárgás az összeomlás következtében történt-e, vagy már az eset előtt is szivárgott a gáz.

Korábban több bérlő is panaszkodott a lakások állapotával kapcsolatban. Az épület tulajdonosa engedélyt szerzett a külső téglafalak javítására. Az elmúlt héten leeső téglákról számoltak be a javítási munkálatok miatt.

Rovatok