Index Vakbarát Hírportál

Ha befolyásos európai politikus szeretne lenni, ne legyen Orbán Viktor a szövetségese

2023. június 1., csütörtök 10:49

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök egyik nagyon fontos tanácsadója, Luciano Violante az il Giornale nevű olasz lapnak adott interjút, amelyben szóba került a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is.

Interjút készített az il Giornale nevű olasz lap Giorgia Meloni egyik befolyásos tanácsadójával, ahol igen negatív értelemben került szóba a magyar miniszterelnök.

Az újságíró egyszer csak rákérdezett arra a tanácsadónál, hogy mit kellene tennie az olasz miniszterelnöknek, hogy Európában is befolyásos politikus legyen, amire előkerült Orbán Viktor is a válaszban.

Szabaduljon meg a kényelmetlen szövetségektől! Mint például az Orbánnal kötött szövetségtől

– fogalmazott Luciano Violante.

A tanácsadó elmondta, fontosnak tartja, hogy a miniszterelnök, bárki is legyen az, vonuljon ki egy kicsit a napi konfliktusokból, és maradjon ezek felett.

Május 20-án Orbán Viktor levelében biztosította az olasz miniszterelnököt, hogy a magyar nemzet e tragikus napokban is Olaszország mellett áll. Részvétét és együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és gyors felépülést kívánt az országot sújtó áradások sérültjeinek. Május 17-én pedig arról számoltunk be, hogy Olaszország miniszterelnökével folytatott „baráti beszélgetést” Novák Katalin köztársasági elnök Reykjavíkban.

Rovatok