Index Vakbarát Hírportál

Légi forgalmi sztrájk miatt adott ki figyelmeztetést a Wizz Air

2023. június 2., péntek 18:35

Sztrájkot hirdettek a Wizz Air dolgozói június negyedikére. A légitársaság azt tanácsolja az utasainak, hogy hagyjanak elegendő időt az olaszországi repülőterek megközelítésére, valamint a szükséges procedúrák elvégzésére.

Olaszországban országos sztrájkot jelentettek be a légi forgalmi irányítók és a földi kiszolgálók június 4-ére, vasárnapra.

A munkabeszüntetés miatt komoly fennakadásokra lehet számítani, amely a repülőterekre való utazást, a check-in folyamatát és a biztonsági ellenőrzést is érintheti

– hívta fel a figyelmet a Wizz Air légitársaság pénteken az MTI-nek küldött közleményében.

A Wizz Air azt tanácsolja utasainak, hogy ennek megfelelően tervezzenek, és hagyjanak elegendő időt az olaszországi repülőterek megközelítésére, valamint a szükséges procedúrák elvégzésére a check-in pultnál, a biztonsági ellenőrzésnél és a beszállókapunál.

Javasolják továbbá, hogy

a repülőtérre való kiutazás előtt az utasok ellenőrizzék járatuk státuszát a Wizz Air weboldalán vagy mobilapplikációjában.

Hozzátették: aki a repülőjegyét utazási irodán vagy külső közvetítőn keresztül vásárolta, az forduljon közvetlenül oda, hogy időben informálódhasson járata státuszáról.

A közleményben hangsúlyozták, hogy bár a sztrájkokra nincs ráhatásunk, a Wizz Air mindent megtesz a fennakadások minimalizálásáért.

Kemény nyár elé néz a légi közlekedés

A Wizz Air szenior kommunikációs menedzsere az Indexnek úgy nyilatkozott, az utasoknak nem árt előre gondolkodniuk utazásuk előtt.

A légitársaságoknak számos kihívással kell szembenézniük idén nyáron. Idetartozik a légi irányítók sztrájkja, a munkaerőhiány, valamint probléma az is, hogy az alkatrészek beszerzési ideje jelentősen meghosszabbodott.

A vállalat azonban kiemelte, felkészültek az idei szezonra: tavaly felvettek több mint 3000 légiutas-kísérőt és 700 pilótát, új repülőgépeket szereztek be. Hozzátették: a zökkenőmentes utazás érdekében több újítást vezettek be, alkalmazzák a mesterséges intelligenciát, több tartalék gépet állítottak készenlétbe, és fejlesztették az ügyfélszolgálatukat. Ugyanakkor

aki repülni tervez, annak a fennakadások miatt javasolják, hogy fix program esetén egy nappal korábban induljon el.

Kiemelték: érdemes olyan utasbiztosítást kötni, amely fedezheti a járattörlésből adódó kárt.

Rovatok